Álláskeresési járadék jár ez esetben?
Jövőhét kedden jár le a felmondási időm, viszont csak azutáni hétfőtől szól a következő szerződésem.
Ugye a másik munkahelyel próbáltam beszélni, de sajnos nemtudnak előbbre behívni.
Elmehetek így a munkaügyibe, és igényelhetem a fent említett járadékot? (feltételek teljesültek)
Leginkább azért érdekel, mert ugye amikor kilépek a munkaügyi nyilv. Tartásból bemutathatom a szerzőfést, és a fentmarado összeget elutalják.
Persze
Viszont ha kéred a fennmaradót, ha eljössz az új helyről, 3 évig nem leszel újra jogosult.
"Leginkább azért érdekel, mert ugye amikor kilépek a munkaügyi nyilv. Tartásból bemutathatom a szerzőfést, és a fentmarado összeget elutalják."
Nem teljesen egészen.
Meg kell várnod míg letelik az eredetileg megállapított (átlalában?) 90 napos folyósítási időszak. A rákövetkező napon mehetsz a munkaügyibe a fennmaradó összeget kikérni (1 hónapod van onnantól ezt intézni) egy munkáltatói igazolás jelenlétében.
*jelenlétében - kíséretében
bocs ezt akartam írni :D
2
90 napon belül megkapom az osszes járadékot, nem?
4
Nem 13e forint az, hanem 3x200br (tb-t vonják belőle csak).
"90 napon belül megkapom az osszes járadékot, nem?"
Nem.
Ha neked 2022.05.16-án megállapítják 90 napra az ellátást, és pár nap múlva elhelyezkedsz, akkor megkapod időarányosan a pár napra ami járt. De a fennmaradó összeg 80%-ának kifizetését csak 2022.08.17-én kérvényezheted leghamarabb, és az azt követő folyósításkor fogod megkapni a maradékot.
8
Szóval ha jól értem valóban megkapom az összeget, viszont a nagyobb részét csak 3 honap mulva, augusztusban igényelhetem meg.
Ilyenkor felkell hívni a munkaügyi központot, és ott szólni, hogy háló küldjétek már el a maradék lét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!