3 hónapig akkor jár, ha előtte volt megfelelő biztosítási időd és ha nem vetted fel a maradékot. Felhívod a munkaügyi központot, ahová tartozol és megkérdezed az ügyintéződet.
Ha a fent leírt mindkét feltételnek megfeleltél, akkor elvileg jár.
2021. nov. 26. 14:22
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
A tb-m mindig fizetve volt és az elmúlt fél évben volt munkaviszonyom is. A maradékot nem vettem fel.
Hétfőn bemegyek a munkaügybe, köszönöm! :)
2021. nov. 26. 14:25
3/9 anonim válasza:
Nem az a lényeg, hogy most fél évig dolgoztál, hanem az, hogy ELŐTTE mennyi munkaviszonyod volt.
Amikor megkaptad az első alkalommal az álláskeresési járadékot, akkor a határozatodon rajta kellett, hogy legyen, hány napig folyósítják, hány napra vagy jogosult. ha azon 90 nap van, akkor van még másfél hónapod, ha kevesebb, akkor a maradék.
2021. nov. 26. 15:12
4/9 anonim válasza:
És akkor mi van, ha engem eltiltottak a 3 hónap felénél? Egyszer kaptam 10 ezret kezdésnek arra a pár napra júliusban, aztán augusztusban kaptam 90 körül, majd szeptemberben csak 45-öt, mert nem jeleztem nekik vissza egy általuk kínált állással kapcsolatban és kitiltottak/kizártak a rendszerből. Úgy tudom 2 hónapig nem lehet semmit sem tenni. Most ez letelt. Igényelhetem ismét? Hiszen kb. a pénz felét kaptam még csak meg és le sem járt a 3 hónap.
2021. dec. 1. 22:09
5/9 anonim válasza:
Ezt a munkaügyi központtól kérdezd meg telefonon - mivel nem voltál együttműködő, így nem biztos, hogy kaphatsz.
2021. dec. 1. 22:29
6/9 anonim válasza:
Köszi a gyors választ, holnap megyek. Köcsögségnek tartanám, ha 2 év munkaviszony után egy ilyen apró hiba miatt nem tudnám újraigényelni. De ezt majd holnap megtudom és ha érdekel akkor közlöm is itt.
2021. dec. 1. 22:48
7/9 anonim válasza:
Ez nem apró hiba - ha nem működsz együtt a munkaügyi központtal, akkor egyszerűen simán megvonhatják. Szerinte, még a határozatodon is rajta van (csak el kéne olvasni), hogy együtt kell működni - itt is számtalanszor elhangzott már
2021. dec. 1. 22:56
8/9 anonim válasza:
Ma voltam és basztak rá. Semmit sem csináltak. :) Azért tipikus, hogy a jómodor offos.
2021. dec. 2. 12:40
9/9 anonim válasza:
"Ma voltam és basztak rá. Semmit sem csináltak. :) Azért tipikus, hogy a jómodor offos."
:D :D
Nem érzed, hogy egy kicsit "fordítva ülsz a lovon"?
Nem működsz együtt a Munkaügyi központtal, ocsmány beszéddel kommmentálod a mai napot és TE BESZÉLSZ JÓMODORRÓL? :D :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!