Hogy szerezzen valaki tapasztalatot, ha pályakezdőket nem várnak szívesen?
A legalja munkakörök kivételével minden hirdetésben kitétel az 1-3 éves munkatapasztalat, főleg szellemi területen.
Nem mindenki tudott beleférni a diákmunkába "tapasztalat " gyanánt, hiszen sokszor ott is feltétel az irodai pozíciókhoz az Excel magas fokú ismerete és korábbi munkatapasztalat.
Ha csak nincs összeköttetés.
Még egy szros könyvtárosi álláshoz is Könyvtár-informatika MA végzettség a követelmény...Mielőtt váltottam, bele hallgattam az említett szakba levelezőn és a hallgatók 99%-a úgy volt könyvtáros/iratkezelő/szakasszisztens, hogy szakmunkás érettségivel rendelkeztek.
Ez hogy lehet?
Miért kell így ellehetetleníteni az embereket ebben az országban?
"Szakmunkás érettségi" na az milyen? 😂
Amúgy a könyvtáros a legrosszabb példa. Megkaptam a diplomám, másfél hónap múlva fel is vettek dolgozni. Hiányszakma most már a könyvtáros.
" Takarítói pozíciót egy bizonyos népcsoport tölt be a mosogatóval együtt... "
Én eddig csak tisztességes magyar embereket láttam takarítani. Igazából ez az egy mondat mindent elárul rólad.
Meg is érdemled hogy nem vesznek fel sehova.
Kedves 6-os!
Akkor nézd meg a könyvtárosi álláshirdetéseket, BA, de túlnyomólag MA végzettségü könyvtàr-info szakosokat akarnak.
Akikkel meg levelezőn voltam 4 hónapig, mind kapcsolatok révén helyezkedett el ilyen területen iskolai végzettség nélkül...döbbenet
12-es
Én meg voltam kórházi takarító fél évig, sajnos, nem hívtak vissza sehova és kellett a fizetés...cgányok...meg is akartak verni, mert nem tetszett nekik, hogy a doktornő engem hívott be a magánrendelője kitakarítására. Megy ott minden, ami +18-as..szörnyű...
Színházban szintén ez a helyzet.
Én TAPASZTALATból beszélek
Hát kérdező, ha 4 hónap után otthagytad, ne csodálkozz, hogy nem kapkodnak utánad.
Az ismerőseid, akik végzettség nélkül bekerültek, később nekik is le kell tenni a diplomát, vagy elvégezni a segédkönyvtáros képzést.
Szóval vagy kezdd elölről az iskolát,, vagy tanulj bármit, amit szeretsz, csak ne hagy ott. Szakember hiány van, papírral könnyebb munkát találni, mint anélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!