Hogy szerezzen valaki tapasztalatot, ha pályakezdőket nem várnak szívesen?
A legalja munkakörök kivételével minden hirdetésben kitétel az 1-3 éves munkatapasztalat, főleg szellemi területen.
Nem mindenki tudott beleférni a diákmunkába "tapasztalat " gyanánt, hiszen sokszor ott is feltétel az irodai pozíciókhoz az Excel magas fokú ismerete és korábbi munkatapasztalat.
Ha csak nincs összeköttetés.
Még egy szros könyvtárosi álláshoz is Könyvtár-informatika MA végzettség a követelmény...Mielőtt váltottam, bele hallgattam az említett szakba levelezőn és a hallgatók 99%-a úgy volt könyvtáros/iratkezelő/szakasszisztens, hogy szakmunkás érettségivel rendelkeztek.
Ez hogy lehet?
Miért kell így ellehetetleníteni az embereket ebben az országban?
Gyakornoki melókat keressen.
Ez a befektetés a későbbi karrierjébe. Pár hónapig dolgozik valahol fizetség nélkül, amit aztán már beírhat munkatapasztalatnak.
"Még egy szros könyvtárosi álláshoz is Könyvtár-informatika MA végzettség a követelmény"
Ez butaság, akkor kell MA ha könyvtárvezető akarsz lenni.
Amúgy azon a szakon van kötelező szakmai gyakorlat, amit figyelembe vesznek interjúkon később.
(Tapasztalat, könyvtárinfo bsc-m van, könnyen el tudtam helyezkedni vele.)
Egyrészt, 1-3 év tapasztalatot igénylő pozíciókra nyugodtan pályázhatsz pályakezdőként, sok esetben kompenzálható a tapasztalat hiány egyéb készségekkel.
Ha meg gyakornoknak sem vesznek fel, mert annyira süket vagy az excelhez, akkor az nem a világ hibája, hanem a tiéd
Mármint informatikus-könyvtáros végzettséggel? Az fura, én már a záróvizsgám előtt (tehát kvázi még diploma nélkül) simán kaptam állást, azóta is ott dolgozok és azt látom hogy nagy hiány van a bölcsész-informatikusokból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!