A munkáltatók már nem zsarolhatnak úgy mint régen, sokkal inkább kompromisszumot kell kötniük a munkavállalókkal?
Én harmadik napja vagyok munkaviszonyban hosszabb kényszerszünet (13 év betegápolás, majd elhalálozás) után, és sajnos nincs annyira rálátásom a munkaerőpiacra.
Elképzelhető, hogy nagyon nagyot fordult a világ, de talán nem mindenhol jellemző az, hogy a főnököt otthagyják konfliktuskezelés nélkül.
Valószínűleg embere válogatja.
Van benne valami,rendszerváltáskor sok gyakorlatilag semmirekellő pozíció megszűnt,sokan vesztették el az állásukat,jó ideig gáz volt a gazdasági helyzet.Utána jött a válság 2008-ban(ha jól tudom) ami eléggé betett a dolgoknak.
Hallottam hogy mennyire nehéz volt munkát találni,kb örült az ember ha nem volt munkanélküli.Szüleim házassága is erre ment rá,apám hosszú ideig nem talált munkát.Kellett utána pár év hogy visszaálljon a helyzet.
Közben az EU miatt rengetegen elmentek külföldre dolgozni mert itthon nem becsülik meg őket.Tehát akinek szar itthon az simán fogja magát és elmegy a fenébe,pénzügyileg sokkal jobban jár.
Manapság mindenhol azt hallani hogy tényleg jó munkaerőt,szakembert találni nagyon nehéz.Sok cég nincs olyan pozícióban hogy egy rossz szót szól a csicska és vigyorral a szájukon rúgják ki páros lábbal mert helyette max valami foggyos van vagy senki.Az már más kérdés hogy normális fizetést adni még mindig nem egyértelmű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!