"2001 óta nem volt ilyen: 9,5 százalékos az infláció" erre mi lesz a cégek válasza a bérek terén? Meddig lesz tartható egy br 200-as bér ilyen áremelkedés mellett?
Ha elmennek az emberek máshova nagy eséllyel megemelik vagy megoldják alja emberekkel.Bár ennyi pénzért eddig is csak a senkiháziak mehettek oda szóval kinézem hogy leszrják mert lesz más.
Én pl kaptam 20%-os emelést és nem milliókért dolgozó IT diplomás vagyok Budapesten hanem középfokú végzettséggel dolgozok egy vidéki városban.
"Én pl kaptam 20%-os emelést"
ezzel azt hiszed marha nagyot mondtál de ÉPP most smemit se mondtál mert ÉPP a minimálbéresek is kaptak egy derekas emelést ha százalékosan nézzük...
épp 20%-ot...
2021ben br 167.000
2022 br 200.000
az 20 %
....
Addig tudnak ilyen keveset adni, míg van aki ennyiért elvállalja.
Ha ennél a munkád többet ér, akkor azt az igazolja, hogy találsz egy másik helyet, ahol ezt megfizetik.
Viszont ha nincs ilyen hely, akkor reális a fizetésed.
Az meg már egy teljesen más téma, hogy te mit tehetsz, hogy többet érj a munkáltatónál és így emeld a fizetésed.
Magadban keresd a hibát, ne a világban.
"Addig tudnak ilyen keveset adni, míg van aki ennyiért elvállalja."
ez nem érv mert mindig lesz aki elvállalja sőt lenne aki kosztért + 1 ágyért is dolgozna nulla forintért!!
csak kérdés az milyen minőségű munkaerő aki egy marék apróért melózik? és a cégnek miért jó hogy a "van két keze két lába" beszélő majom munkaerőt vegyen fel mert mást nem kap ennyiért?
5# Megválaszoltad önmagadnak.
Ahol ennyit fizetnek ott elég ez a szint, így megtehetik. Ha ez nem megfelelő többet kell fizetniük jobb munkaerőért.
Ha ezt nem teszik meg, elég negatív következményei lehetnek a rossz döntésüknek, így a jövőben változtatnak vagy hamarosan megszünnek. (akár éveking tengődnek előrehaladás nélkül)
A munkáltatókat ez nem érdekli.
Őket az érdekli hogy a munkavállalók termeljék nekik a hasznot.
A bruttó 200 ezres bér addig tartható amíg lesz olyan ember aki ennyiért hajlandó elmenni dolgozni. Ha nem lesz munkaerő ezért a pénzért akkor fog emelkedni a bér.
Jelenleg az ukrán menekültek egy része hajlandó ennyiért dolgozni így nem hiszem, hogy a közeljövőben emelkedés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!