Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ilyen esetben mit célszerű...

Ilyen esetben mit célszerű állásinterjún mondani?

Figyelt kérdés

Kérdésem előzménye: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..

Hétfőn megyek állásinterjúra, ilyenkor ha megkérdezik, mit csináltam az elmúlt 1 hónapban, mit érdemes mondani? Nyilván nem azt, hogy kirúgtak. Az önéletrajzomba természetesen nem írtam bele ezt az 1 hónap munkaviszonyt, hisz lényegében semmi jelentősége nincs, sőt! De ha azt is mondom, hogy nem dolgoztam, a leadott kilépő papírjaimból tudni fogják hogy igen, másrészt akkor azt kell magyaráznom miért mondtam fel a "semmire" az előző helyemről. A "nem volt fejlődési/előrelépési lehetőség, és elég szakmai kihívás" csak addig működik, amíg meglévő munka mellett keresek állást. Ha munkanélküliként, akkor már elég furán jöhet le. Lehet én gondolom túl, de az első munkahelyemről mondtam fel, annak reményében, hogy a másik jobb lesz, aztán most itthon ülök munkanélküliként.

2022. máj. 6. 22:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
31%
Akik szerint jelentéktelen pár hónap kihagyás. Azok mivel magyaráznák a többször pár hónapos kihagyásokat a váltások közt?
2022. máj. 7. 14:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Volt pénzem , pihentem , tanultam, járvány volt stb. Mi közük hozzá? Sokan nem tudnak évekig állást találni , ásoknak emg van pénzük és nem akarják a legszrabb melót végezni ezért válogathatnak.
2022. máj. 7. 19:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
de oylan is van aki tanfolyamot végez pl.
2022. máj. 7. 19:53
 14/16 anonim ***** válasza:

"Akik szerint jelentéktelen pár hónap kihagyás. Azok mivel magyaráznák a többször pár hónapos kihagyásokat a váltások közt?"

Bármivel. A többszöri pár hónapos kihagyás is jelentéktelen. Talán azonnal meg is volt a következő munkahely, csak épp várni kellett rá, hogy őt felvegyék, mert akinek a helyére ment, az még a felmondási idejét töltötte (mert el kellett varrnia bizonyos szálakat, folyamatban levő ügyeket személy szerint neki kellett még végigvinnie), a szerződéskötéssel kapcsolatos adminisztráció is elvihetett akár napokat, stb.

2022. máj. 8. 16:44
 15/16 anonim ***** válasza:
#14: 1,5-2 évnél rövidebbi munkaviszonyok esetén sokszor negatívan gyakori állásváltónak ("job hopper") bélyegzik az embert és nem akarják folytatni vele mert feltételezik hamar odébbáll. Ennek megindoklására (a valós indokokon túl) van valami tippetek, vagy nem kell vele foglalkozni?
2022. máj. 8. 20:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Csak a valóst mond, különben leveszik, hogy nem vagy őszinte, az meg mindent borít, olyan nem kell sehova.
2022. máj. 8. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!