Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi akartál lenni gyerekkorodba...

Mi akartál lenni gyerekkorodban, és végül mi lettél?

Figyelt kérdés
Én orvos, ügyvéd, vagy állatorvos. Jogit elkezdtem, de rá kellett jönnöm, hogy ahhoz gyomor kell. Korrupció, ismerettség, szóval ez nem arról szól, mint amit egy gyerek gondol. (Büntessék meg a rosszakat, védjük a jókat.) Az orvosira most készültem, de egy haverom oda jár, és felvilágosított, hogy ott sem teljesen a gyógyítás a cél. (Pl egyes betegeket hiába van rá gyógyszer, nem támogatja a tb, ezért nem kezelik...) Nos az állatorvosi pedig a Pesti megélhetés nehézsége miatt nem játszhat. Szóval van emelt érettségim angolból, biológiából, kémiából, és mégis 250 ezerért dolgozom, de legalább kötetlen munkarendben, csak az életem mégsem érzem teljesnek. Az embereken akartam segíteni, rendkívül empatikus vagyok, de igazából már úgy érzem, hogy ebben az országban nem érdemes semmit csinálni...
2022. ápr. 28. 12:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus akartam lenni, de kereskedő lettem.

Elbaltáztam, látva itt is mekkora igény lenne, rengetegen akartak kompok lenne, akikből nem komp lett.

2022. ápr. 28. 12:37
 2/18 anonim ***** válasza:
41%

"Szóval van emelt érettségim angolból, biológiából, kémiából, és mégis 250 ezerért dolgozom, de legalább kötetlen munkarendben, csak az életem mégsem érzem teljesnek."

Ez nettó vagy bruttó?

2022. ápr. 28. 12:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban állatorvos akartam lenni felnőtkorban. De sajnos szerencsétlen primitiv buta lassú felfogásom miatt, az is csoda volt eltudtam végezni 8 osztályt. Azóta felnőttként különböző alkalmi munkákból probálom magamat eltartani. Mert ahhoz is túl buta szerencsétlen vagyok hogy rendes munkám legyen.

34/N

2022. ápr. 28. 12:43
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Régész vagy paleontológus akartam lenni.

Végül informatikus lettem, aki régészekkel dolgozik. Close enough. :D

2022. ápr. 28. 12:48
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekoromban, Általános iskolai portás szerettem volna lenni. Ez volt minden álmom gyerek korban. Ehhez képest most felnőtt koromban 53%-os egészségkárosodott rokkant vagyok. Olyan annyira hogy a lakásból sem tudok ki mozdulni. Nem hogy munkát végezni. Szóval ennyit a gyerek kori álomról, és a felnőttkori valóságról.
2022. ápr. 28. 12:49
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

multinacionális nagyvállalat vezérigazgatója szerettem volna lenni

most egy ugyanilyen vállalatnál dolgozom nettó 220ért

2022. ápr. 28. 13:01
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

vadászgéppilóta és állatorvos (tudom jó párosítás)

pilóta nem lehettem, mert nyomorék a szemem és a gerincem is (lehet vele együttélni, inkább csak simán dühös vagyok miatta), az állatorvos meg (szülői nyomásra mondjuk) sokáig tartotta magát, aztán megtanultam olvasni, és kiderült számomra a penny-regényekből, hogy egy állatorvosnál nincs mindig happyend (ellentétben a szülők által rendelkezésemre bocsátott ismeretterjesztő sorozatokban), és néha el kell altatni az állatokat, és akkor én rájöttem, hogy sokkal érzelemvezéreltebb ember vagyok annál, semmint képes legyek belátni, hogy annak a nyuszinak meg kell halnia, mert már úgyis csak szenvedés az egész élete. azóta apám szerint csak lusta és felszínes vagyok, mert nem törődöm másokkal. pont hogy törődök. ezért nem csinálok oylat, amiben rossz lennék.

momentán múzeumban dolgozom teremőrként, később ugyanott fogok turistákat vezetni, most csinálom hozzá a képzést. teljesen más irány, mint agyerekkori álmok, de boldog vagyok az életemmel. (leszámítva azt a repülő-dolgot, de azzal meg úgyse lehet mit kezdeni)

2022. ápr. 28. 13:09
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon kicsiként "professzor" (orvos) akartam lenni, mert sokszor műtöttek. Aztán később, amikor már össze tudtam kötni egy elemet meg egy égőt, "szerelő" (műszerész) akartam lenni. Aztán mikor megkaptuk az első számítógépünket (10 éves voltam), onnantól én "számítástechnikus" akartam lenni.

Informatikus vagyok 2016 óta.

2022. ápr. 28. 13:42
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Helyszínelő akartam lenni, gyermekvédelemben dolgozom. Hát nem ugyanaz.. 😄
2022. ápr. 28. 14:11
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is paleontológus akartam lenni kiskoromban :D

Végül pénzügyi területre keveredtem, de azóta is érdekel a paleontológia.

2022. ápr. 28. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!