Elvárhatja a munkáltató hogy dohányfüstben dolgozzak?
Az ablakom alatt közvetlenül van a dohányzó. Mivel sokan dohányoznak az épületben de nem egyszerre hanem felváltva, szinte folyamatosan jön be az ablakon a cigifüst...
Ez így szabályos? Nem kellene biztosítaniuk füstmentes munkahelyet? Elvátható hogy így kelljen dolgoznom?
(Tudom, csukjam be az ablakot, de akkor az év nagy részében megsülnék + akkor a kollégám cigifüstös ruhájával lennék összezárva.)
A 12-el egyetértek, csak annyi a gond, hogy sajnos nem minden munkahelyen megoldható, mert szeretik egy fix ülésrendbe tenni az embereket, hogy a kommunikáció könnyebben létrejöhessen, gép is gyorsabban töltsön, ne más fiókot kelljen betöltögetni folyton vagy más okokból.
Én is az egyik helyemen kértem, hogy ablak mellé ülhessek, mert kell a fény, nem szeretek a sötétben dolgozni és a legtöbb munkatárs meg nem szerette az irodai lámpákat, bántotta a szemüket.
Kaptam is ablak mellé helyet és aztán 1-2 hét múlva jött egy magasabb poziciójú ember aki kijelentette, hogy neki AZ a hely kell és, hiába magyaráztam, hogy szeretnék maradni, mert kell a fény, elültettek onnan az iroda közepébe, ahova jóval kevesebb fény jött, ha villanyt kapcsoltam, akkor meg a munkatársak nyomták is le. A vezetősgből ígértek asztali lámpát, sosem kaptam meg tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!