Mesterképzésen vagyok, 3 félév alatt végeztem a tárgyaimmal, hogy minél előbb el tudjak menni dolgozni és mellette nyugodtan írhassam a szakdolgozatomat. Több mint 5 éves kereskedelmi tapasztalatom van diákként, dolgoztam élelmiszer-, ruházati- és lakberendezési üzletekben, plusz vevőszolgálaton is voltam.
Legalább 15 részmunkaidős kereskedelmi állást megpályáztam az elmúlt hetekben, de még csak vissza sem hívtak sehonnan. Mi lehet a gond? Le kellene tagadnom a diplomát az önéletrajzban?
2022. ápr. 14. 12:27
1/6 franciasrac válasza:
Hát le ne tagadd a diplomádat, megmutatja, hogy képzett vagy, ez szerintem balszerencse, légy csak állhatatos
2022. ápr. 14. 12:42
2/6 anonim válasza:
Pontosan, túlképzett vagy.
Senki nem akar felvenni egy olyat, akinek az a hely még csak ugródeszkának sem tekinthető, és gyakorlatilag pár hónap múlva (mire betanul, és több hasznot termel) már dobbant is. Az meg, hogy 5 év alatt 15 munkahely, szintén több, mint elrettentő. Az ilyen vándormaradarakat kukázzák a nulladik körben
2022. ápr. 14. 12:51
3/6 A kérdező kommentje:
#2 hogy micsoda? 😅
2022. ápr. 14. 13:09
4/6 anonim válasza:
Nem értem kérdező, miért nem a szakmádba vágó gyakornoki állásokat pályázol meg, azok is részmunkaidős állások javarészt és ha minden jól megy talán még fel is vesznek teljes értékű állásba Msc diploma után. Vagy kereskedelmi területen tanulsz és azért?
2022. ápr. 14. 13:18
5/6 A kérdező kommentje:
Egészségügyi alapdiplomám van, de nem szeretnék azon a területen dolgozni és nem is nagyon vannak a végzettségemhez kapcsolódó részmunkaidős, rugalmas állások. Kereskedelmi tapasztalattal rendelkezem, az lenne a leglogikusabb opció és szakdolgozat írása mellett a legkényelmesebb is.
2022. ápr. 14. 13:27
6/6 anonim válasza:
#5-ös: Ja értem, ott tényleg nincs ilyesmire lehetőséged. 😅 Szerintem elég ebben az esetben beleírni azt, hogy jelenleg hol tanulsz mesterképzésen és esetleg azt, hogy mit. Az se mindegy, hogy saleses/vevői kapcsolattartó munkákat pályáztál-e meg vagy bolti eladóit például, mert nem mindenki arra lenne kíváncsi elsősorban, hogy hol voltál részmunkaidős állásban, csak ha releváns az adott szakmához a tapasztalat. Nem kell itt semmit letagadni, de ne legyen tele az önéletrajz felesleges infókkal se, szóval ilyen szempontból érdemes lehet ránézni mégegyszer. Na meg próbálkozz minél több helyen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!