Mi lenne a jó megoldás?
Jelenleg felmondás alatt állok a munkahelyemen. Nagyon rosszul éreztem már magam a munkahelyemen (vezetőség váltás volt). Kihangsúlyozták ha nem találok másik munkát akkor örülnének ha maradnék.
3 hónapja elkezdtünk babát tervezni a férjemmel akkor még jó volt a munkahelyem.
Most hogy felmondás alatt állok elgondolkodtam hogy szüneteltessük e a babaprojektet. Férjem hallani se akar róla, bár én is nagyon szeretnék már gyermeket.
Félek attól ha lesz egy új munkahelyem és közben terherbe esek, akkor a próbaidő alatt kirúgnak.
Eleve hülyeség volt úgy felmondanod, hogy nincs még másik állásod.
Ha pedig 3 hónap alatt egy vezetőváltás miatt ennyire menekülhetnéked támad, akkor gyakorlatilag bármikor, bármilyen munkahelyen adódhat olyan helyzet, hogy menekülőre fogod.
Az egyetlen normális megoldás: visszamondani a felmondást a munkahelyeden, ráfeküdni a babaprojektre és gyedre menni a főnökök elől, nem munkanélkülinek.
Nem terveztem munkanélkülire menni.
Jelenleg már vannak ajánlatok amiket elfogadhatnék.
Mindenhol 3 hónap a próbaidő.
Értsd meg: ha a próbaidő letelte után egy nappal bejelented, hogy gyereket vársz, formálisan nem rúghatnak ki, de ott is forró lesz számodra a talaj, amikor visszamész. És nem is csodálható.
Én nagyon gyerekszerető vagyok, és vallom, hogy a munkáltatónak tudomásul kell vennie, hogy a dolgozó nem robot, hanem ember, aki családot alapít, gyereket nevel stb. De ez így valóban nem korrekt húzás, hogy javában megy a babaprojekt, mikor állásajánlatok között válogatsz. És nem is munkanélküli voltál vagy elvesztetted az állásodat, hanem te akartál elmenni onnan.
A férjem vállalkozó, változó mennyit keres.
Kb 400.000 és 600.000Ft között.
Nem tudom hogy el tud e tartani ennyi fizetésből.
Bár nem tervezek eltartott feleség/anya lenni.
Mivel én is jól keresek nyilván éreznénk a hiányát.
Nagyon sokan felálltak, cseh vezetőség lett.
Non stop dolgozni kéne szinte persze ugyan annyi pénzért.
Hétvége ünnepnap nem számít.
És mi van akkor ha nem mostanában jön majd össze a baba?
Akkor maradjak itt még x hónapig vagy akár x évig?
Nem görcsösen csináljuk a babaprojektet, hanem jön ha jönni akar, mert megérett rá a házasságunk.
Nehéz ez a dolog és jövőhét szerdáig el kell döntenem.
Akkor viszont a kérdés helyesen:
"Nem tudatos gyerekvállalóként az új helyről akarok elmenni szülni, támogatnátok ebben a döntésben?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!