Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lenne a jó megoldás?

Mi lenne a jó megoldás?

Figyelt kérdés

Jelenleg felmondás alatt állok a munkahelyemen. Nagyon rosszul éreztem már magam a munkahelyemen (vezetőség váltás volt). Kihangsúlyozták ha nem találok másik munkát akkor örülnének ha maradnék.

3 hónapja elkezdtünk babát tervezni a férjemmel akkor még jó volt a munkahelyem.

Most hogy felmondás alatt állok elgondolkodtam hogy szüneteltessük e a babaprojektet. Férjem hallani se akar róla, bár én is nagyon szeretnék már gyermeket.

Félek attól ha lesz egy új munkahelyem és közben terherbe esek, akkor a próbaidő alatt kirúgnak.

2022. ápr. 13. 10:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%

Eleve hülyeség volt úgy felmondanod, hogy nincs még másik állásod.

Ha pedig 3 hónap alatt egy vezetőváltás miatt ennyire menekülhetnéked támad, akkor gyakorlatilag bármikor, bármilyen munkahelyen adódhat olyan helyzet, hogy menekülőre fogod.

Az egyetlen normális megoldás: visszamondani a felmondást a munkahelyeden, ráfeküdni a babaprojektre és gyedre menni a főnökök elől, nem munkanélkülinek.

2022. ápr. 13. 10:58
 2/18 A kérdező kommentje:

Nem terveztem munkanélkülire menni.

Jelenleg már vannak ajánlatok amiket elfogadhatnék.

Mindenhol 3 hónap a próbaidő.

2022. ápr. 13. 11:09
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, h a férjed mennyit keres. Eltud-e tartani 3 főt egy keresetből, mert ha te munkanélkül mész szülni, akkor alig lesz bevételed. Mennyit keres nettóban a férjed?
2022. ápr. 13. 11:10
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Értsd meg: ha a próbaidő letelte után egy nappal bejelented, hogy gyereket vársz, formálisan nem rúghatnak ki, de ott is forró lesz számodra a talaj, amikor visszamész. És nem is csodálható.

Én nagyon gyerekszerető vagyok, és vallom, hogy a munkáltatónak tudomásul kell vennie, hogy a dolgozó nem robot, hanem ember, aki családot alapít, gyereket nevel stb. De ez így valóban nem korrekt húzás, hogy javában megy a babaprojekt, mikor állásajánlatok között válogatsz. És nem is munkanélküli voltál vagy elvesztetted az állásodat, hanem te akartál elmenni onnan.

2022. ápr. 13. 11:14
 5/18 A kérdező kommentje:

A férjem vállalkozó, változó mennyit keres.

Kb 400.000 és 600.000Ft között.

Nem tudom hogy el tud e tartani ennyi fizetésből.

Bár nem tervezek eltartott feleség/anya lenni.

Mivel én is jól keresek nyilván éreznénk a hiányát.

2022. ápr. 13. 11:17
 6/18 A kérdező kommentje:

Nagyon sokan felálltak, cseh vezetőség lett.

Non stop dolgozni kéne szinte persze ugyan annyi pénzért.

Hétvége ünnepnap nem számít.

2022. ápr. 13. 11:19
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb megoldás, hogy felvetetni magad valahova, hogy legyen honnan babázni menni... Aztán csodálkozunk, meg károgunk, hogy miért félnek a munkáltatók a gyerekválló korú nőktől. Miért nem maradsz itt, és biztos munkahellyel a hátad mögött mész szülni?
2022. ápr. 13. 12:14
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Inkább maradj a mostani helyeden. Szerinted mennyire kedvelnek meg, ha éppen csak odamentél, és már lépsz is le gyerek miatt... Milyen híred lesz, milyen referenciát adnak majd. Amíg össze nem jön a gyerek, addig bírd már ki, utána 2-3 évet ugyis otthon leszel. Addig meg a munkahelyeden is történhet bármi.
2022. ápr. 13. 13:53
 9/18 A kérdező kommentje:

És mi van akkor ha nem mostanában jön majd össze a baba?

Akkor maradjak itt még x hónapig vagy akár x évig?

Nem görcsösen csináljuk a babaprojektet, hanem jön ha jönni akar, mert megérett rá a házasságunk.

Nehéz ez a dolog és jövőhét szerdáig el kell döntenem.

2022. ápr. 13. 13:59
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor viszont a kérdés helyesen:

"Nem tudatos gyerekvállalóként az új helyről akarok elmenni szülni, támogatnátok ebben a döntésben?"

2022. ápr. 13. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!