Egy korábbi munkahelyen "bántalmaztam" egy másik embert. Álláskeresés esetén mit mondjak erről a szituációról?
Előre leszögezném: az alábbi szerintem azért történhetett, mert viszonylag zárt közösség volt. Régen dolgoztam egy munkahelyen, valakinek beérkezett oda az önéletrajza az álláspályázatra. A pletyka-orientált primitív főnök - ki tudja honnan - rögtön begyűjtött valami ostoba pletykát az illetőről és elkezdte hogy "hahaha olyan ember jelentkezett ide, aki olyat csinált, hogy..." stb.
Állásinterju: az illető megérkezett és az első kérdések közt nekiszegezték a pletykából származó információt, hogy "és azzal mi a helyzet". Közölte, hogy szakmai témákról, meg az állásról nagyon szívesen beszélget, ezért jött az állásinterjura, de ha csak ilyen légbőlkapott, "ki mit hallott" ki tudja honnan származó pletyka lesz a téma, akkor azonnal elmegy, elköszön.
Gondolom nem is kapta meg az állást...
Okosan csinálta az illető, de sajnos ezt nem minden környéken lehet megtenni.
Plusz ha valaki szereti a korlátolt, ostoba főnököket mert jól tudja manipulálni őket, (nem mindenki szeret dolgozni) annak egy áldás egy ilyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!