Más is tapasztalja, hogy munkahelyén szabotálják a kollégái csak mert szerényebb, csendesebb?
10
Az a gond, hogy túl jól neveltem engem és számomra nagyon ellenszenves ez az egész dominancia harc, mások lenyomása, kiközösítése, klikkesedés. Lehet emiatt is utálnak még annál is jobban, mert látják rajtam, hogy kívül maradok az idióta játszmáikon, vannak elveim, méltóságom.
De ez nem "harc". Rosszul állsz hozzá.
Tudom, azt hiszed ez rólad szól. De nem.
A másik nem téged akar lehúzni (vagyis de, de nem miattad) hanem a saját "sorszámát" feltornászni a te lehúzásoddal. Vagy legalábbis megtartani. Mert ezek az emberek félnek. Félelemből csinálják ezt.
Szóval a jó hozzá állás, hogy kommunikációs technikák segítségével tulajdonképpen versenyeztek. Aki jobb a "szakmában" az nyer.
Ha ezt a dolgot kommunikációs gyakorlatként fogod fel (pl egy - egy technikát mikor és hogyan lehet jól alkalmazni, mint pl. a visszafordítást) akkor nem maradsz "belül" a dologban.
Már csak ezért is megéri, mert ha gyakorlásként tekintesz rá, akkor nem érint meg lelkileg sem.
És a technikák célja nem az, hogy bántsd a másikat. Hanem hogy megvédd magad. Amúgy nagyon - nagyon egyszerűek, csak gyakorlás kell hozzájuk.
És érdekes is lesz így a napi munkád, nem kell mártírként létezned a melóhelyen. Nem egészséges hosszú távon, és a te jellem fejlődésedet is segíti. Amúgy a sok b...tás a munka rovására is megy, ha felveszed mert nem gyakorlásként hanem bentről éled meg, akkor ez megmarad egész napra és nem tudsz bármennyire is szeretnél jó és minőségi munkát végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!