Normális, hogy igy viselkednek az asszisztenssel?
Figyelt kérdés
Egy laborban dolgozom ahol én vagyok az egyszem mindenes asszitens. Meetingekre nem hívnak el, addig én egyedül ücsörgök az irodámban (pedig sokszor hangzanak el olyan információk is amik közvetve vagy követlenül érintik a munkámat). Ha ezt szóvá teszem az a válasz majd elmondják az engem is érintő dolgokat (ami általában elmarad), de ha én is ott ülök akkor addig ki intézi a dolgokat? A folyosói szakmai beszélgetések jó részhez valóban nem tudok érdemben hozzászólni, mert olyan mélységben nem értek a dolgokhoz (csak Bsc-m van az adott területről), de ha mégis akkor vagy le vagyok intve, vagy nagyokat hallgatnak aztán mástól hallom vissza mintha ő találta volna ki. Munkán kívüli közös programokra se hívnak el soha. Értem, hogy én nem vagyok "hűdenagyemberdrakárki", de szerintem ez nem normális...Igazam van? Velem együtt összesen 6-an vagyunk, sokszor egész nap csak ülök az irodámban és hozzám se szól senki, csak ha valami feladatot oszt ki, gyakran még csak nem is köszönnek :( Ha szabira akarok menni kiakadnak, hogy dehát akkor nem lesz itt senki (elengednek de mindig hatalmas az orrhúzás, és utána jön a szemrehányás, hogy jujj, DrXY-na kellet felvenni a telefont vagy megcsinálni egy oldatot, minő borzalom, minden egyes dolgot a szememre vetnek amit helyettem meg kellett oldani és nekik rangon aluli).Ja ők jönnek-mennek amikor akarnak nekem kötelező itt ülni 9-5ig (pedig papíron ugyanúgy 8 órában vannak itt mint én) Két éve vagyok itt ,de már kezdek depis lenni emiatt.2022. ápr. 5. 10:34
1/8 anonim válasza:
Nem tudsz más helyen keresni. Sajnos sok hasonló helyen ilyenek egyetemi oktatók, kutatók. Aki nem orvos, azt totál lenézik.
De azért ezekben a körökben sem mindenki ilyen. Lehet, hogy máshol jobb helyed lenne.
Ez egyébként magánszféra? Vagy egyetemi?
2/8 anonim válasza:
* Jaj, az első mondat egy kérdés lett volna, csak lemaradt a kérdőjel. De azért remélem érthető :)
3/8 A kérdező kommentje:
Közszféra. Előtte dolgoztam egy SSC-ben ahol egyáltalán nem volt ez, Bsc-től doktorig mindenki ugyanazt csinálta általában nem is tudtuk kinek milyen végzettsége van, csak sajnos kivonult a gyógyszercég magyarországról, így GYED alatt megszűnt a munkahelyem. Próbálok mást keresni de nem könnyű plusz annyi előnye van a helynek, hogy a fizetést kiegészítik pályázati pénzekből igy egész jónak számít szakmában, meghát van 2 kisgyerekem ami szintén nem túl nagy előny álláskeresésnél. Csakhát ez a légkör rémes :-(
2022. ápr. 5. 10:52
4/8 anonim válasza:
Én állami kutatóintézetben dolgozom (most GYED-en vagyok), de mi a takarítókkal is ugyanolyan kedvesek vagyunk. Meg a titkárnővel is. Meetingen is mindenki benn van, aki akar (na jó, a takarítók nem szoktak jönni). Keress gőzerővel másik helyet, addig meg bírd ki valahogy, összeszorított fogakkal.
5/8 anonim válasza:
Az a baj, hogy nem tudod elfogadni, hogy hol a helyed a táplálékláncban. Alul.
Ők meg a főnökeid, gazdáid. Ilyen az élet.
Vagy fogad el, vagy lépj le, és legyél önálló!
6/8 A kérdező kommentje:
5-ös. Hát nem egészen, de mindentől függetlenül ettől én még nem vagyok tapló a takarítónővel, portással, karbantartókkal stb.
4-es ez tök jó, szerintem ez így lenne normális :-)
2022. ápr. 5. 13:00
7/8 anonim válasza:
Nem, egyáltalán nem normális, de ahogy az első válaszoló mondta, ebben a szegmensben ez nem ritka, tudom, mert átéltem. Jellemzően, ha orvosokkal kell dolgozni, egyéb kutatók (biológus, vegyész ,stb) nem ennyire suttyók. Lépj le, ha tudsz, mert teljesen ki fogsz készülni. Én akkor csaptam be az ajtót amikor a végén már takarítani is nekem kellett volna mert segédasszitens (is) lelépett a nevetséges fizetés meg főleg a folyamatos bunkózás és lenézés miatt. Mindezt úgy, hogy nekem egyébként mesterszakos diplomám van, és felvételkor előrelépési lehetőséget ígértek, meg kutatásba való bekapcsolódás lehetőségét, de ott csak a hátralépegetés lehetősége volt mindenkinek aki nem orvos. Én 4 évig bírtam, de teljesen padlóra került az önbizalmam, pszichoszomatikus tüneteim is lettek, ami nem csoda, ha egy utolsó sz@r csicskának kezelnek, és amig nem kerülsz ki abból a közegből te is elkezded elhinni, hogy ez normális, és csak erre vagy jó (nekem rontott a helyzeten, hogy az első munkahelyem volt, szóval nem volt összehasonlítási alapom).
8/8 anonim válasza:
Sajnos sokan azt hiszik, hogy ezek az emberek a társadalom elitje, de a legtöbbjük nagyon nem. Az ottani főnököm (atyaúristenprofesszor minden második szava a b.meg, meg a sz.pd ki a f.sz.m volt, persze felfelé tudott nyalni rendesen..) Csak kapcsolódik ide, de egyszer ismerős révén elkeveredtem egy MENSA rendezvényre, de annyi beképzelt bunkót egy helyen még az életben nem láttam mint ott, azt hiszik, hogy az ő seggükből süt a nap, kb. szóhoz nem engedtek jutni tök hétköznapi témák kapcsán. Na mindegy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!