Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyen hogyan lehet...

Munkahelyen hogyan lehet beilleszkedni egy társaságba?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 3. 08:07
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

ketess közös témát

kérdezd meg őket, mi iránt érdeklődnek, mit csinálnak szabadidejükben

ha ezek közül valami téged is érdekel, kezdje el velük beszélgetni

2022. ápr. 3. 08:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok

még annyi, hogy nem muszáj minden egyes kollégáddal jóban lenni. Még a látszólag könnyen együtt dolgozó kollégák közt is akadnak összetűzések.

2022. ápr. 3. 08:24
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
Kérdés, hogy be akarsz-e, érdekel-e a small talk-os h*eségek? Szerintem nem éri meg...
2022. ápr. 3. 08:29
 4/9 A kérdező kommentje:

3-as sztem sem éri meg, viszont borzasztó degradáló amikor lenéz mindenki meg kiközősít...

Most e miatt váltok munkahelyet.

2022. ápr. 3. 08:49
 5/9 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem akarsz beilleszkedni miért zavar, hogy kikozositenek?
2022. ápr. 3. 09:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Mert 27 vagyok, de 2 éve nem lógtam senkivel... ezért.

Csak a munka meg az otthoni teendők, kissé 1 hangú lesz minden.

2022. ápr. 3. 09:02
 7/9 anonim ***** válasza:
79%
Döntsd el, be akarsz-e illeszkedni, és akkor ne derogáljon cseverészni, vagy ha szerinted ne éri meg hozzászólni a másikhoz, akkor fogadd el, hogy ők sem szólnak hozzád. Halál komolyan nem értem az ilyen embereket, ne legyen "felszínes small talk" senkivel, de azért a csapat része akarnak lenni. Azt mégis hogyan?
2022. ápr. 3. 09:21
 8/9 anonim ***** válasza:
53%

Munkahelyi közösségben a beilleszkedés ott kezdődik, hogy jó veled dolgozni. Odafigyelsz arra, amit csinálsz, nem kell még utánad dolgozni másnak. Ismered a szokásjogokat, amit a közösség hozott létre és te alkalmazkodsz hozzájuk, nem akarod újként felülírni ezeket.

Szokásjogra példa: Mondjuk az elődöd dolga volt szerdánként kitakarítani a közös konyhai eszközöket és ezt te megöröklöd tőle. Más kollégád meg hűtőt pucol csütörtökönként és így tovább. Vagy egy munkaeszközből kevés van, ezért az használja legelőször, akinek a teljes folyamata a leghosszabb. Vagy aki reggel először ér be, az nyitja ki az összes ablakot. Ha ezeken túl vagy és nem hisztizel minden apróságnál, hogy miért így van, miért neked kell, akkor már eljutottál odáig, hogy jó veled dolgozni.

Ezután lehet cseverészni, addig nem lesz rá vevő senki.

2022. ápr. 3. 11:40
 9/9 anonim ***** válasza:
49%
Én nem is akarok lógni senkivel annyira utálok ott lenni, megcsinálom a munkát aztán go home
2022. ápr. 3. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!