Mit mondjak, hogy kiírjon a háziorvos pár nap táppénzre?
Felmondás alatt vagyok, az utolsó hetem lesz jövőhéten, viszont hétfő-kedd-szerdán online tanfolyamon vennék részt, viszont szabadságot nem engednek kivenni, inkább kifizetik.
Koronavírus nem jöhet szóba, mert 2 hete estem át rajta.
A hasmenést nem tudja ellenőrizni a doki.
De szerintem már ritka a vaskalapos háziorvos, aki csak a tényleges betegeket írja ki.
Volt ismerősöm, aki csak kicsit volt rosszul, de csak nem volt kedve dolgozni menni és doki nem volt hülye, tudta, hogy csak otthon akar maradni, rögtön mondta os neki, hogy hú de csúnya a torka, otthon kell maradnia. :)
Hogy példával is reprezentáljam, a volt főnökasszony egyszer csütörtök-pénteken nem ment dolgozni, de szombaton már rakta ki a közösségi portálra, hogy elment túrázni a barátjával.
Na már most én nem hiszek abban, hogy csütörtökön az ágyból se tudok kikelni, szombaton meg túrázok, innen sejtettem, hogy valószínűleg csak nem volt kedve bejönni, de az ő dolga, nem pörögtem rajta, csak nevettem. :D
Emellett au hogy szabi helyett táppénzre menjen valaki csak akkor feltünő, ha csak akkor van táppénzen.
Persze nyilván a főnök is kapisgálja, hogy lóg a beosztott, de ha 3 napon túl van betegszabin, az már nem annyira feltünő (mert 3 nap szabi kellene neked).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!