1 héten hányszor dolgozhat 12 órát egy ember ?
Ismertem olyat aki heti 6 napot dolgozott fizikai melót,12 órában naponta.
Alkoholista lett, majd egy csomó betegsége lett.
Soha ne dolgozzál ilyen munkát, mert csak kihasználnak, amíg bírod, aztán keresnek mást ha találnak, vagy csökkentik az óraszámot hátha úgy odamegy valaki dolgozni.
Kerüld el messziről az ilyen munkákat.
Kérdés, hogy eleve 8 órás műszakban dolgozol, vagy folyamatos 12 órásban? Előbbiben én úgy tudom, hogy heti max 8 órát lehet túlórázni, vagyis 2x maradhatnál benn plusz 4 órát. Volt cégemnél legalábbis ennyit engedtek.
12 órás folyamatos műszakban viszont úgy van, hogy egyik héten 5 napot dolgoznak, minden nap 12 órát, tehát hétfő-kedd és péntek-szombat -vasárnap, másik héten meg csak szerda-csütörtök.
Amennyiszer el vállalod.
Kamionosoknak napi 13 órás munkaidő van, de van hogy heti 2-3x 15 órát is dolgoznak.
Na most aki az élelmiszert hordja (Lidli,Aldi,Tesco,stb..) az napi többször pakolja le és fel a kamiont kézi békával,nap végére kb hulla vagy,egy kicsit vezet az ember majd sokat pakol.
Ezt egészen addig csinálják az emberek még ki nem buknak.
8-as válaszoló:
És nincs olyan törvény (mintha rémlene ilyesmi), hogy maximum 60 óránál többet nem lehet dolgoztatni egy héten (ha van időkeret, ha nincs)?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!