Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megváltozott munkaképességű...

Megváltozott munkaképességű ember milyen munkakörben dolgozhat ha diplomás?

Figyelt kérdés

2020. nov. 27. 14:34
 1/8 anonim ***** válasza:
2%
Gyártósor....
2020. nov. 27. 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Sehol. A párom évek óta (!) nem talál munkát. A te helyzetedtől annyiban különbözik a helyzete, hogy nincs diplomája. Igaz, hogy idegen nyelvet sem beszél, de annyi végzettsége van, hogy egy kisebb szobát ki lehetne velük tapétázni, - ha egymás mellé felragasztgatnák az igazoló okmányokat a falra. Sok részlet van, amit nehezen tudok megérteni - de nem igen van más lehetőségem! Például azt nem értem, hogy miért emelik folyamatosan a nyugdíjkorhatárt, ha a 40 évnél idősebb korcsoportot sem veszik már emberszámba a munkáltatók? Mennyi az esélye ennek tükrében egy 60 évhez közel álló embernek arra, hogy emberhez méltó, általa is ellátható munkakört találjon? Azt a részét értem a korhatár emelésnek, hogy lehetőleg minél kevesebb ember élje meg azt a nyugdíjat, amelyre egy életen át vonták tőle a járulékokat - és ezt sem tartom korrektnek, - de akkor miről beszélünk?
2020. nov. 27. 14:49
 3/8 anonim ***** válasza:
34%
MILYEN diploma és MI A BAJA?
2020. nov. 27. 15:00
 4/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem ártana tudni, hogy mihez ért és mitől lett megváltozott munkaképességű. Pl egy tolószékes szellemileg ép, diplomás ember ugyanúgy dolgozhat irodai munkakörökben, akár vezető pozícióban is, ha a tudása megvan hozzá.
2020. nov. 27. 15:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Történész. Paranoid.
2020. nov. 27. 15:27
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

Egyszerűsítem -értelmében- a kérdést.

Megváltozott munkaképességű ember milyen munkakörben dolgozhat?

Bármelyikben,

amire felveszik,és megfelel az egészségkárosodásának megfelelő feltételeknek.

Mit vállalsz el?

Bármit,iskolai végzettség nélkül.

SENKIT sem fog érdekelni,hogy érettségid,vagy diplomád van.

2020. nov. 27. 16:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Megváltozott munkaképességű, pszichiátriai betegségekkel élőként írom, hogy szinte lehetetlen. Írom ezt úgy, hogy sima kiadványszerkesztői végzettséggel + egy standard B2 nyelvvizsgával nekem is összejött egy szerkesztői munkakör a versenyszférában, napi 8 órában (rokkant járadékos vagyok, emiatt nem vonatkozik rám a kereseti korlát - múltkor olvastam, hogy jövőre ezt is eltörlik minden kategóriában, mert tényleg értelmetlen gyakorlat).

Előtte évekig rehab munkahelyeken, meg alapítványoknál vegetáltam. Az utolsó pár évben ki akartam törni ebből a közegből, mert egy idő után már csak lefele visz, minden értelemben. Arra jó volt, hogy volt időm az önképzésre, és kiépítsek egy olyan referenciát, ami majd tetszeni fog a munkáltatóknak (házon belül is volt erre lehetőségem, mert én szerkesztettem az alapítvány kiadványait, social media kampányait).

Az, hogy hogy jött össze a mostani állásom, nem tudom. Biztos jó pont volt, hogy bár tudnak a hr-en a megváltozott munkaképességemről, egyszer sem kérdeztek rá a betegségemre (gyógyszeres kezelés mellett évek óta tünetmentes vagyok, kívülről nem látszik rajtam). Most jó helyen vagyok, elégedettek a munkámmal, és én is szeretnék sokáig itt maradni (le is kopogom), de ha nem kellett ehhez korábban 100 elutasítás más helyekről, akkor egy sem.

Sajnos rengeteg az előítélet, tévhit az emberek körében a megváltozott munkaképességűekkel kapcsolatban. Hozzáteszem, a régi helyeimen nekem is volt 1-2 olyan kollégám, aki erősítette volna a sztereotípiákat. Inkább azt felejtik el, hogy különféle emberek, különféle betegségekkel, különféle egészségkárosodási mértékkel élnek - az egyéni hozzáállásról, hard- és soft skillekről nem is szólva. A rehab munkahelyeken is ritkán adnak a csomagolásnál bonyolultabb munkákat. A járvány miatt sem olyan egyszerű most az elhelyezkedés, mint év elején, az egészségeseknek sem.

2020. nov. 27. 18:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én megváltozott munkaképességű vagyok. Igazuk van a többieknek, szinte lehetetlennek tűnik.

Olyan leveleket kapok, hogy sajnalom, nem valasztottak ki az oneletrajz alapján. Viszont többet tudok mint egy atlagos, frissen vegzett diplomas...

2020. nov. 28. 03:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!