Az igaz, hogy ha a főnök látszólag barátságosan érdeklődik a dolgaidról, magánéletedről, akkor érdemes óvatosnak lenni, mert lehet, hogy manipulatív hátsó szándékkal kérdezi?
Tehát hogy a nemrég odakerült dolgozónak korrekt, barátságos figurának mutatja magát. Normál módon társalog, de közben magánéletébe vágó kérdéseket is feltesz. Például arra vonatkozóan, hogy mennyi kiadása van, kiket kell eltartania, nagyon stresszes volt-e a munkakeresgélés. Valamint, hogy mit szokott csinálni a szabadidejében. Mert valahol úgy hallottam, hogy ilyenkor lehet, hogy igazából azt akarja kipuhatolni, hogy az illető mennyire ugráltatható, esetleg zsarolható kirúgással fenyegetéssel, ha nem akar hirtelen túlórázni, heti hét napot dolgozni meg ilyenek. Ez tényleg lehetséges?
Mert olyannal csakugyan találkoztam már, hogy a főnök az első hónapokban normális volt, utána elkezdett tahóskodni.
"Egyszer bent akar fogni túlórára, vagy azt várja, hogy a héten minden nap tovább maradjak. És én mondom, hogy nem érek rá. Erre azzal jön, hogy mégis mi dolgom lenne? Hiszen mást sem csinálok, csak filmeket és sorozatokat nézek, hiszen kívülről fújom őket."
Elöször is közlöd vele, hogy semmi köze ahhoz, mivel töltöd a szabadidödet, másrészt ezek szerint neked jobb a felfogó kepességed, mint neki, mert neked emellett másra is marad idöd, harmadszor meg a te dolgod, miért nem érsz rá, a munkaidöd 5 óráig (vagy amennyi) tart, utána azt csinálsz, amit akarsz
11: Kínai étteremben volt olyan, hogy szólt, hogy jó lenne, ha másnap, a szabadnapomon csak egy kicsit, pár órát bemennék. Én mondtam, hogy nem érek rá, dolgom van. (Igazából csak nem volt kedvem.) Erre ő, hogy megkérdezheti-e, hogy mégis mi az a halaszthatatlan, fontos dolog, ami miatt nem tudok pár órát bemenni. Vásárolni, sportolni, meg lakást takarítani máskor is lehet.
14: Mert nyilván arra kíváncsi, hogy vért kellett-e izzadnod, mire erre a helyre rátaláltál, vagy pedig ehelyett még mehettél volna akár 5 másikra is. Előbbi esetben abszolúte kizsákmányolhatónak tűnsz (akit ha kirúg, akkor akár totál összeomolhat a megélhetése), utóbbi esetben már nem annyira.
16
Én arra azt mondanám, hogy magánügy, ami rám tartozik és nem szeretném az orrára kötni.
Én azt se szerettem, amikor felmondtam és kényszeresen érdeklődik a főnök hogy hova megyek… gondoltam nem mindegy neked? Azt mindig őszintén elmondtam, miért mondtam fel, ez még ok. Először még azt is elmondtam melyik céghez.. na itt volt a hiba, mert a hártalevő időben foggal-körömmel jöttek h maradjak és közben beszúrtak a másik végre jellemző negativ megnyilvánulásokat…
Hat már majdnem elpattantam, nem akartam elhinni hogy ez most komoly-e..
Szóval ez volt legutóbb, tanultam belőle, én azóta biztos h nem mondok ilyen infokat, hogy pl hova megyek tovább konkrétan. A miért nem tudok bejönni Lee is elég annyi h dolgod van és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!