Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Titeket küldtek már el úgy...

Titeket küldtek már el úgy bárhonnan, nem megfelelő teljesítményre hivatkozva, hogy addig egyáltalán nem is jelezték, hogy gond lenne a munkátokkal?

Figyelt kérdés
Akár próbaidő végén, akár határozott idejű szerződés lejártával, akár határozatlannal dolgozva néhány hónap eltelte után. Tehát, hogy elkezdtetek ott dolgozni, esetleg szerettétek is, és úgy éreztétek, hogy mindent jól csináltok, mert soha nem kaptatok semmi negatív kritikát. Majd egy idő elteltével jött a hideg zuhany, hogy el lesztek küldve, mert hibák vannak a munkádban, nem jól teljesítetek, vagy ilyesmi. Az ilyesmi meg szokott esni?

2022. márc. 24. 08:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Igen. Nulla munkaátadás történt, pár hetet voltam ott, aztán kitettek, mert "nem voltak megelégedve a munkámmal". Aztán később kiderült, hogy csak másnak kellett a helyem.... No comment. De nekem akkor nagyon rosszul esett, mert frankón elhittem, hogy én vagyok a hülye.
2022. júl. 12. 12:44
 22/22 anonim ***** válasza:

1. Próbaidő alatt teljesen legális indoklás nélkül vagy bármilyen indoklással elküldeni az adott embert.

2. A határozott idejű munkaviszony a szerződésben meghatározott idő lejártával automatikusan megszűnik [Mt. 63. § (1) bekezdés c) pont], a feleknek a megszűnés kapcsán csupán elszámolniuk kell egymással, egyéb kötelezettség nem terheli őket.

3. Határozatlan munkaviszony felmondását minden esetben indokolni kell, és ha nem közös megegyezéssel lett befejezve, akkor a munkáltató jogilag is felelősségre vonható: neki kell bizonyítania, hogy jogos volt a munkavállaló kirúgása pl. nem megfelelő munkavégzésre hivatkozva. Ha nem tudja bizonyítani, akkor kártérítést kell fizetnie a munkavállaló részére. Ha z az eset, fordulj egy munkaügyi ügyvédhez, jó eséllyel kapsz kártérítést.

2022. júl. 13. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!