Titeket küldtek már el úgy bárhonnan, nem megfelelő teljesítményre hivatkozva, hogy addig egyáltalán nem is jelezték, hogy gond lenne a munkátokkal?
Figyelt kérdés
Akár próbaidő végén, akár határozott idejű szerződés lejártával, akár határozatlannal dolgozva néhány hónap eltelte után. Tehát, hogy elkezdtetek ott dolgozni, esetleg szerettétek is, és úgy éreztétek, hogy mindent jól csináltok, mert soha nem kaptatok semmi negatív kritikát. Majd egy idő elteltével jött a hideg zuhany, hogy el lesztek küldve, mert hibák vannak a munkádban, nem jól teljesítetek, vagy ilyesmi. Az ilyesmi meg szokott esni?2022. márc. 24. 08:40
11/22 anonim válasza:
Örülj neki, hogy nem kell ott gályáznod tovább. Amúgy is minek gürcölni?
12/22 anonim válasza:
Engem azért, mert a főnök unokahúgát kirúgták a munkahelyéről, és az én helyem kellett neki. Mindenféle olyan aljas indokra fogta, hogy én biztos úgy szerveztem a masszőr kolléganők beosztását-recepciós voltam-hogy ki tudjanak menni külföldre. Én semmit nem tudtam arról, hogy ők kijárnak látogatóba. Azt hazudta a volt főnököm, hogy azért futkosott egész ezelőtti napon, hogy nekem nehogy rendőrségi ügyem legyen belőle. Az a vicc, hogy a lányok semmilyen hatósági emberrel nem találkoztak. Az meg a másik vicc, hogy a váltótársam is segített engem kifúrni, úgy, hogy még sosem látott, mégis problémája lehetett velem. Miután ő ott maradt, nem adott nyugtát az ellenőröknek, ezért jól megbüntették, amit jó sokáig vontak le tőle.
13/22 anonim válasza:
Nem hosszabbitották meg 3 honap utan a munkaviszonyt nem mondtak hogy miert, de nem is baj mert amugy is utáltam ott dolgozni
14/22 A kérdező kommentje:
13: Pedig azt kötelesek megindokolni. Olyan nincs, hogy ki vagy rúgva és kész.
2022. ápr. 5. 09:30
15/22 anonim válasza:
Nem kötelesek indokolni próbaidő alatt. Ha meg valaki feketén dolgozik akkor meg sajnos végképp semmi nem kötelező. Én 2* is jártam így egyszer próbaidő végén küldtek el (mondjuk azt nem is bántam mert sz.r hely volt) egyszer meg egy másodállásból 1 év után csak jött egy email, h köszi az eddigieket de jövő héttől nem kell jönnöd (onnan több embert is elküldtek így, és diákokat vettek fel helyettük...)
16/22 A kérdező kommentje:
15: De 13-ast nem próbaidő alatt küldték el, hanem 3 hónapos szerződés lejártával.
2022. ápr. 5. 11:18
17/22 anonim válasza:
Ez nem derül ki egyértelműen, amúgy ha lejár a szerződés akkor sem kell indoklás, mert az az indok, hogy lejárt. Sajnos nem ok nélkül csinálják ezeket, pont azért, hogy könnyebb legyen megszabadulni az emberektől.
18/22 anonim válasza:
13: Pedig azt kötelesek megindokolni. Olyan nincs, hogy ki vagy rúgva és kész.
Ha felmondasz próbaidőn, te sem vagy köteles megindokolni. Csak bejelented, hogy agyő és mész haza.
19/22 A kérdező kommentje:
17: Azt meg kell indokolniuk, hogy miért nem hosszabbítják meg a szerződést. Nekem eddig mindig megindokolták. (Már nem dolgozom olyan jól. Létszámleépítés. Satöbbi.)
2022. ápr. 5. 15:05
20/22 anonim válasza:
Mit kezdesz a kamu indokokkal?
Ez ilyen világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!