Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért mindig az ilyen típusú...

Miért mindig az ilyen típusú emberek lesznek főnökök?

Figyelt kérdés
Van egy csaj, aki nem rég lett a főnököm. Igen, csaj, mert össz 28 éves, de már úgy dirigál és pattogtatja az embereket, mintha ő lenne a 60 éves CEO. Ő maga lusta, mint a dög, ha valamit le kell adni határidőre, kivár az utolsó percig, ha valamihez nincs kedve, azt másnak kidelegálja. Magával szemben nagyon türelmes/elnéző, míg a beosztottjait (köztük engem is) folyton számonkéri; xy kész van már? Niiincs? Az hogy lehetséges? Legyen meg mára. Általában így szokott zajlani a beszélgetés. Két dologban jó: dirigálás és másokkal munkavégeztetés. Ha elbeszélget vele az ember, hamar rájön, hogy szakmailag valóban nagy tudású, viszont dolgozni egyáltalán nem szeret. Amellett hogy lusta, mindig azon van, hogy hogy tudná a dolgok legkönnyebbik felét megfogni és a lehető legkevesebb energiabefektetéssel elvégezni az adott munkát. Nem is értem, hogy miért pont ő lett kinevezve, amikor összesen 2.5 éve dolgozik itt, ergo vannak nála 100x tapasztaltabbak, szorgalmasabbak. Lehet jól fekszik a nagyfőnöknél, viszont ez akkor sem ad teljeskörű magyarázatot, ugyanis nem ez az első eset, hogy olyan felettesem van, aki igaz, hogy karizmatikus, de az alkalmazottak pattogtatásán kívül ő maga nem sok mindent csinál cégen belül. Ez valami univerzális trend vagy micsoda? Másnak is vannak hasonló tapasztalatai?

2022. márc. 23. 13:37
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Épp azért lett ő a főnök, mert szeret másoknak dirigálni, sürgeti a melót. Aki szorgalmas, de csendes, visszahúzódó, az sosem lesz főnök, mert nem fog beleállni egy konfliktusba sem. Ha a beosztottjai nem dolgoznak, inkább ő próbálja behozni a lemaradást, ami nyilván lehetetlen. Teljesen elkanászodnának az emberek mellette, azt csinálnának, amihez kedvük szottyan. Főnöknek olyan való, aki korbácsot csattogtat a többiek háta mögött, hogy azok dolgozzanak.
2022. márc. 23. 13:45
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Nekem pedig jó választásnak tűnik a leírtak alapján.
2022. márc. 23. 13:55
 3/5 Shaddark ***** válasza:
100%

Szerintem munkakör függő ez.

A leírt vezető az un. Tyler formulát használja.

Ez jól működik fizikai dolgozóknál teljesítmény bér mellett.

Rettentően rosszul értelmiségi munkakörben.

Most gondolkodom, írjak erről 300 oldalt, vagy mindenkire rábízom, keresse meg a MODERN vezetői tudományággal kapcsolatos infókat.

- Zanzásítva: Az emberi agynak vannak alapvető működési eljárásai, rutinjai, működési módja. Aki így vezet, az szerintem nem veszi ezeket figyelembe, mert a vezetői tudása a 0-hoz konvergál. És a vezetői szakma ugyanolyan mint a kőműves - aki nem ért hozzá az rosszul csinál mindent, mert alap dolgokkal nincs tisztában.

2022. márc. 23. 14:02
 4/5 anonim ***** válasza:
34%
Csak itt magyarországon nem nézik ki a szorgalmas de kérdést se értem itt a legrosszabak a termelési adatok.Ettöl nem lehet eltekinteni mert ez mindenre hatásal van nézd paks 2 még az épitkezésel se halatak és nem mai projekt.Most már fizetést se kapnak de eddig a semmire kapták a pénzt szerinted ott számit ki a főnök.Egy olyan ország ami nem halad csak hátra mindenki főnök lehet de akinek gerince van ennél kicsit többre vágyik és lép innen.Sajnos itt ilyen légkör van ezen nem tudsz változtatni küpföldre se sok pénz miatt menek hanm más a hozálás is.
2022. márc. 23. 16:05
 5/5 Shaddark ***** válasza:

"Főnöknek olyan való, aki korbácsot csattogtat a többiek háta mögött, hogy azok dolgozzanak."

Vagy olyan, aki segíti a munkájukat, képes motiválni őket jobb minőségű munkára, vagy akár több munkára is.

- De erre már az ókorban is rájöttek. Nem véletlenül szűnt meg a rabszolgaság. Nem jótét lelkek szüntették meg - egyszerűen csak rájöttek, hogy a "korbácsal" elérhető maximum a z a minőség, amiből még éppen nem lesz baj ha annyira rossz, a mennyiség pedig amennyit nagyon muszáj.

Ellentétben a motivált, lelkes munkaerővel, akikből 10 ember simán elég oda azokra a munkákra amit a "korbácsosnál" 30 végez.

2022. márc. 23. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!