Mi a véleményetek az ilyen jellegű kiválasztási folyamatról?
Ez a pandémia elején nagyon nagy divat volt, főleg multiknál (nem tudom, most mi a helyzet, nem figyelem a munkaerőpiacot egy ideje)
Én az ilyeneket instant elutasítottam. Írtam egy önéletrajzot, írok motivációs levelet, kitöltöm a cég karrier oldalát ami ekte ugyanaz mint az önéletrajzom. Majd azelőtt, hogy egyáltalán beszélnénk a munkáról és lenne lehetőség kérdeznem, hogy egyáltalán tényleg egymást keressük-e még válaszolgassak a kérdéseikre egy kamerának, ahol nem kapok valósidőben visszajelzést. Kedvencem az volt amikor emailben elküldtek egy anyagot, ahol a cégüket mutatták, direkt leírták emailben, hogy nagyon olvassam át: kíváncsiságból belenéztem az "interjúba", a kérdések konkrétan papagájként kérték tőlem hogy böfögjem vissza az anyagot. Most komolyan ennek mi értelme? (Multis fintech cég, back office munka úgyhogy még az se lehet kifogás, hogy az előadói/sales képességemet bizonyítsam be nekik)
8-as/10-es válaszoló: bármi rosszallás nélkül, nem nézem le a HR-t de erre tudsz valami magyarázatot adni? Mert én tényleg nem értem ez milyen értéket fedez egy recruit folyamat során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!