Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkatársam nem akar spagettih...

Munkatársam nem akar spagettihuszár lenni, mit kezdjünk vele?

Figyelt kérdés

4-en vagyunk gyakornokok (március 7-én kezdtünk), mérnökinformatikus hallgatók vagyunk, 3 hálózatra szakosodott, 1 szoftverfejlesztésre. Mind utolsó évesek vagyunk.

Az egyetem meghírdetett egy vészhelyzet szakmai gyakorlatot azoknak a hallgatóknak, akik a 4 év alatt nem tudtak elhelyezkedni a való életben sehol, mert rossz tanulók és emiatt rosszak a szakmában, vagy csak szimplán szerencsétlenek voltak.

Úgy volt, hogy a mi feladatunk 2 hónapig új számítógépek kitelepítése lesz a tantermekbe, de sajnos nem futbak be a gépek nyárig. Úgyhogy a mi feladatunk 2 hónap kulimunka. Pakolás, szekrényszerelés, leltárazás, selejtezés és UTP kábel tesztelés.

Múlthét szerda óta ez a feladatunk, kaptunk 10.000 kábelt amit le kéne tesztelni és szortírozni méret szerint. Mind a négyen szépen csináltuk is a feladatot, majd az egyik gyakornoktársunk (aki szoftverfejlesztésre szakosodott) beadta tegnap a törölközőt. Nem hajlandó spagetti huszárkodni (így hívnak a főnökök minket, szerintünk nagyon találó és vicces), mert szerinte ez gyári munka és nem informatikus meló. Hát őszinten nem tudom mire számított amikor idejött...

Szóltunk a főnököknek ma délelőtt, azt mondták elbeszélgetnek vele, de nem történik semmi. Ez így nem állapot. Nagyon zavaró hogy mi itt dolgozunk (most a kérdés erejéig összeültünk ezt megírni) és ő csak a telót nyomogatja unott fejjel egész nap.

Mivel vehetnénk rá a kábelezésre?

2022. márc. 17. 14:02
1 2
 11/12 ascelpius ***** válasza:
78%

Ez ilyen tipik mindkét félnek igaza van helyzet. Nektek (és az egyetemnek) is igaza van, hogy baromi nagy könnyebbség egy ilyen semmiséggel kiváltani a szakmai gyakot. De ezzel szemben neki is, hogy ilyen baromsággal kell tölteni az idejét amit (bocs, nem titeket nézlek le) konkrétan egy majom is meg tud csinálni, valszeg nem ezért csináljátok a diplomát ti sem, hogy a jövőben ezt csináljátok.

Én letojnám a dolgot, majd kap egy kettest szakmai gyak jegynek ha sokszor szóltok azt csókolom; az élet megy tovább.

2022. márc. 18. 00:57
 12/12 anonim ***** válasza:

Gyakorlaton és munkahelyen is mindig van egy beképzelt kis kölyök, aki a telót nyomkodja állandóan. Én simán megmondanám, a felelősnek, hogy az a srác nem csinál semmit, a női szakmákban is olyan a gyakorlat, hogy nem tanulunk sokat, max mozgunk és lesz, egy kis kézügyessége, az olyan kétbalkezeseknek, mint nekem.

Én szociális gondozó vagyok és a gyakorlat nekünk 3 helyszínen volt: A központban, ahol konkrétan csak végig ültük a napot és nagy ritkán ránk néztek és adtak pár kinyomtatott elméleti információt, a házigondozáshoz és egyéb dolgokhoz. A másik helyszín, az idősotthon volt, ahol csak takarítottunk és később a fürdetést és a pelenkázást is csináltuk (eleinte, a csajok azt hazudták, hogy nekünk, ezeket még nem kell csinálni, én meg nem szóltam semmit😅). A harmadik, pedig egy város, ahova az intézmény küld házigondozókat, ez nekem olyan közel volt, hogy a gyakorlat végefele, már át bicikliztem oda. Persze volt, hogy oda nem ment el, az osztálytársam, bár nem is bántam, mert csak szekált, ha egyedül voltunk, az irodában 🤣 a házigondozásban nem bújhatott ki, a meló alól, kivéve, ha el sem ment. A házigondozásnál, a gyakorlaton először csekkeket kellett kitöltenünk, mert az időseknek ki kellett fizetni, a házigondozást, és a segélyhívó gombot, ha volt. Aztán kaptunk kölcsön bicikliket, persze olyakat, amikre alig tudtunk felülni 😅 aztán egy-egy gondozónővel mentünk, az idősekhez, nagyrészt beszélgettünk és bevásároltunk, néha takarítani is kellett.

2022. ápr. 14. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!