Munkatársam nem akar spagettihuszár lenni, mit kezdjünk vele?
4-en vagyunk gyakornokok (március 7-én kezdtünk), mérnökinformatikus hallgatók vagyunk, 3 hálózatra szakosodott, 1 szoftverfejlesztésre. Mind utolsó évesek vagyunk.
Az egyetem meghírdetett egy vészhelyzet szakmai gyakorlatot azoknak a hallgatóknak, akik a 4 év alatt nem tudtak elhelyezkedni a való életben sehol, mert rossz tanulók és emiatt rosszak a szakmában, vagy csak szimplán szerencsétlenek voltak.
Úgy volt, hogy a mi feladatunk 2 hónapig új számítógépek kitelepítése lesz a tantermekbe, de sajnos nem futbak be a gépek nyárig. Úgyhogy a mi feladatunk 2 hónap kulimunka. Pakolás, szekrényszerelés, leltárazás, selejtezés és UTP kábel tesztelés.
Múlthét szerda óta ez a feladatunk, kaptunk 10.000 kábelt amit le kéne tesztelni és szortírozni méret szerint. Mind a négyen szépen csináltuk is a feladatot, majd az egyik gyakornoktársunk (aki szoftverfejlesztésre szakosodott) beadta tegnap a törölközőt. Nem hajlandó spagetti huszárkodni (így hívnak a főnökök minket, szerintünk nagyon találó és vicces), mert szerinte ez gyári munka és nem informatikus meló. Hát őszinten nem tudom mire számított amikor idejött...
Szóltunk a főnököknek ma délelőtt, azt mondták elbeszélgetnek vele, de nem történik semmi. Ez így nem állapot. Nagyon zavaró hogy mi itt dolgozunk (most a kérdés erejéig összeültünk ezt megírni) és ő csak a telót nyomogatja unott fejjel egész nap.
Mivel vehetnénk rá a kábelezésre?
Nem szeretnénk ha emiatt nem lenne diplomája, nem szeretnénk elhajtani, meg kéne a férfierő.
A 4 emberből 2-en fiúk és 2-en lányok vagyunk, ha elmegy akkor a spagettihuszárkodás után 1 fiúra fog minden nehéz pakolás hárulni. Ami cinkes lenne.
Szerintem ne legyetek szemetek,mert mondjuk nem fain hogy most ilyen hülyeség miatt ne legyen diplomája.
Maximum 3-man áljatok oda,és magyarázatok meg hogy ne ti dolgozatok mint az állat,és ő csak nyomogatja az telóját.
Maximum kicsit fenyegetések avval hogy elmondjátok az főnöknek,most szerintem ha fair módon akarjátok eldönteni akkor jutattások az eszébe hogy nem azért van ott hogy pihenjen.
6
Mert mondjuk te se örülnél ha mondjuk olyan munkát kellene csinálni,amelyik bármelyik hülye 50 forintért elvégezne.
Gyári munka ez.
Nekunk is olyan, kb semmi tudas.
Orulj neki h megkapod a diplomat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!