Ha a felmondási idő alatt fel vagyok mentve a munkavégzés alól és a felmondás a közlés pillanatától hatályossá válok, akkor miért gond, hogy azonnal abbahagytam a munkát?
Felmondtak nekem. Arról tájékoztattak (még írásban is nyilván) hogy a felmondási idő egészére fel vagyok mentve a munkavégzés alól, és a felmondás a közlés pillanatától hatályossá vált.
Ezek utén vettem a „kalapom“ és hazamentem volna, de azt akarták hogy még X feladatot fejezzek be. Nem fejeztem, be, hazamentem.
De miért kellett volna befejeznem, ha idézem újra "a felmondási idő egészére fel vagyok mentve a munkavégzés alól, és a felmondás a közlés pillanatától hatályossá vált“?
Hát akkor onnantól hogy közölték hogy felmondtak, indult a felmondási idő és annak egészére felmentett vagyok.
nem így van?
"Hát akkor onnantól hogy közölték hogy felmondtak, indult a felmondási idő és annak egészére felmentett vagyok.
nem így van?"
Nem így van. MT szabálya szerint a felmondási idő a felmondás közlését követő napon indul el! Tehát ha Neked március 17-én mondtak fel (akkor közölték Veled/adták át Neked írásban a felmondást), akkor március 18-án indult el a felmondási időd, ez által március 18-ától vagy a munkavégzés alól felmentve.
A felmondás a közléssel joghatást váltott ki. Ez így van. Esetedben azt, hogy a következő napon elindult a felmondási időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!