Március 14 és 15 munkanap nálunk, kötelezően. Megcsinálhatja ezt a főnök?
Cserébe kapunk 2 szabadnapot.
Aki nem fog bemenni dolgozni, annak a béréből le fogja vonni a kiesést. Tavaly 3-an nem voltak 15-én, az egyik része az üzemnek emiatt nem is működött, -50 ezer per fő levonást kaptak emiatt arra a hónapra.
"Én speciel hülyeségnek tartom, hogy az állam mondja meg, hogy mit mikor kell ledolgozni"
Ennek infrastruktúrális okai vannak. Ha egységesen tudja mindenki, mikor van munkanap, akkor mindenki úgy tervez: a tömegközlekedés, útkezelő vagy akár a szolgáltatók. Elég ciki lenne ha akadozna az áram és gáz, mert a gyárakban ezerrel megy a termelés az áram- és gázszolgáltató meg pihenőnapi terhelésre számít.
Miert ne csinalhatja meg? Nalunk is van muszak, en csak 15-en megyek, de megoldottam, megbeszeltem, beirtam egy szabit is, ugyhogy 15-e elott van egy negynapos hosszuhetvegem. A ledolgozos szombaton sem megyek dolgozni. Ott is negynapos hetvegem lesz XD Tehat pont nem izgat, hogy 15-en be kell menjek.
Az mar mas tema, hogy kocsog-e a fonok vagy sem, es lehet-e vele beszelgetni a beosztasrol. Nalunk szerencsere lehet. Csak ehhez az kell, hogy amugy normalisan dolgozz es vallalj is be dolgokat, ne csak kovetelozz.
Mi is dolgozunk, mert attól, hogy itt ünnepnap van, az osztrákoknak, akiknek a bérét fejtjük ugyanúgy meg kell kapniuk a fizetésüket időben.
Semmi különös nincs ebben, cserébe kapunk két szabadnapot és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!