Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A cégek az alapján fizetnek,...

A cégek az alapján fizetnek, hogy mikor a leggyengébb a forint?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy nemigazán van az, hogy fix napon utalják a bért. Nemrég vagyok a cégnél, de állítólag 7.-éig mindig utalni szoktak, de ma sem kaptunk fizetést. Előző cégemnél az 5. munkanapig kellett utalni és mégis volt olyan mikor 10.-én kaptunk meg a bérünk.

Gondolom mindig lesik a tőzsdét.

2022. márc. 7. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:
8%
Milyen ceg ez?
2022. márc. 7. 21:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha 10ig megkapod, akkor nem igazán hibaztathatod őket amiért élelmesek.
2022. márc. 7. 21:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Magyar, de külföldre szállítunk, tehát gondolom euróban fizet az aki megveszi a termékeinket.
2022. márc. 7. 21:15
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Hát, akkor ha erre spekulalnak már meg kellett volna kapnod a béred, mert ennél aligha megy lejjebb a forint, rizikós játszma.

Igazából, ha rossz a könyvelő, akkor az ingadozó teljesítmenye miatt lehet, hogy mindig maskor készül el a munkával.

2022. márc. 7. 21:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A céged akkor fizet, amikor a szerződésedben meghatározott dátum elérkezik. Minden más esetben, nem valós szerződés alapján dolgozol vagy olyan simlis a cég, hogy azonnal lépni kell.
2022. márc. 7. 21:35
 6/9 A kérdező kommentje:

Az előző cégem egy kanadai multi volt, akinek minden országban van gyára, de ők sem fizettek pontosan ugyanakkor.

Azt viszont tudom, hogy a könyvelőjük most új.

2022. márc. 7. 21:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem eddig egy ceg volt, ahol pontosan utaltak, marmint fix datummal, ott a honap elso munkanapja volt a fizetes, tehat legrosszabb esetben 3-a, de egyebkent mindenhol altalaban az van, hogy 10-ig utalnak. Gondolom olyankor honap vegen van zaras, es akkor utalnak, ha kesz van minden. Ezt befolyasolhatja a berszamfejtok, konyvelok stb munkaja, lehet valakinek problema volt, amin tobbet kellett dolgozni, akarmi. Mi altalaban a honap 5-6. napjan megkapjuk a fizetest, de a szerzodesben attol meg 10-e van irva, szoval ha aznap kapnank, akkor se lenne semmi. (Maximum ideges kollegak, akik nem tudjak beosztani a penzt.)
2022. márc. 8. 10:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te ezt negatívumként jegyzed, hogy "nézik a tőzsdét".....???

Ha pl. EUR-ban kapnád a fizetésedet, akkor a Ft-ra beváltás előtt nem néznéd az árfolyamokat...????

Magánemberként is számít pár % lehetséges nyereség - egy cég esetében ez jelentős összeg is lehet! NEm a tőzsdét figyelik, hanem a pénzügyes/gazd. igazgató naponta figyelemmel kíséri az árfolyamokat. Hiszen a cég gazdálkodását irányítja, ez a napi rutin része kell hogy legyen!!!

Egyébként leírták, hogy törvényes határidő a köv. hónap 10. napja.

Ezen belül bármikor utalhat.

2022. márc. 8. 10:59
 9/9 A kérdező kommentje:

Mint írtam a régi dolgozók is csodálkoznak, hogy 7.-éig nem utalt a cég, és még ma sem jött meg a fizetés. Aggódásomra ad okot, hogy a megrendelő elvitt most néhány munkát, mert nem tudtunk időben szállítani, illetve a céges Viberes komunikációban a főnök egy túlórás jelentkezésre annyit írt, hogy erre most nincs pénze. Kicsit ez a csúszás némi aggodalomra ad okot, pedig amúgy van meló, csak nincs elég szakember.

Van tartalékom, mert nem vagyok az aki egyik fizetéstől a másikig él, csak ha bizonytalan a cég, akkor még a próbaidőm lejárta előtt lépek.

2022. márc. 8. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!