Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nőnapoznál ilyen kollégákkal?

Nőnapoznál ilyen kollégákkal?

Figyelt kérdés

Sziasztok, érdekelne a véleményetek. Egy viszonylag kicsi helyen dolgozom, vagyunk 17-en, ebből 10 nő, 7 férfi. Sajnos nagyon rossz a kollégák közti kapcsolat, ha felbukik bennünk a férfi kolléga a folyosón, akkor sem köszön, sőt átlép rajtunk... Jelezve a vezetőségnek, azt a választ kaptuk, hogy hát köszönjük mi előre jó hangosan, majd akkor észreveszi magát a kolléga. Nem gondolnám azt, hogy nekem 40 éves férjezett nőként kellene egy 30 éves agglegény fiatalembernek előre kalapolni, nem beszélve, mondjuk az 50 és 52 éves kollégnőkről... Mikor szó szerint a fiuk lehetne, akkor tényleg nekik kellene ezt a minimális tiszteletet kicsikarni maguknak?

Jön ugye holnap a nőnap... Már évtizedes hagyomány nálunk, hogy a fiúk virággal köszöntenek minket, mi pedig megvendégeljük őket cserébe... De mivel ilyenek a viszonyok és iszonyok, így én voltam az, aki elsőként jelezte, hogy köszöni szépen, de nem kér ebből a képmutatásból, mert én nem virágot kérek nőnapra, hanem tiszteletet... Mert aki tisztel az köszön, aki nem köszön, az nem tisztel, és aki nem tisztel az ne adjon virágot... Félreértés ne essék, ez nem egyszeri alkalom a nem köszönés, hanem évek óta, napi szinten visszatérő dolog... Végül az összes női kolléga csatlakozott hozzám, kiváltva ezzel a férfiak borzalmas haragját és dühét, akik vérben forgó szemmel ismételgették, hogy ez a mi szegénységi bizonyítványunk, mert ők a virággal az irántunk érzett tiszteletüket és becsületüket óhajtották kifejezni.... Hát nem tudom, aki így tisztel, az mit csinál, ha nem tisztel? És nem csak a nem köszönés a probléma, sajnos a keresztbe tevés, a másik alá rakás is mindennapos dolog nálunk... Mindezt férfi kollégától a női felé... Kicsit durva, nem? Szerintetek?

#nőnap #Holatisztelet
2022. márc. 7. 10:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%
Most azért mert egy 30 éves kolléga nem köszön, akkor a többit minek "bünteted" ezzel? Mert ugyebàr ez az alapprobléma... Az hogy egymás alá raktok szerintem kb mindenhol "természetes", de nem értem, hogyha egy fiú nem köszön, miért nem mondjátok meg neki személyesen a problémátok?
2022. márc. 7. 13:10
 12/14 anonim ***** válasza:
33%
De nem is az, hogy a másik nem köszön vissza, hanem hogy ő sem köszön, mert nehogymá' az idősebb, no meg a férjezett köszönjön előre... Csak tudnám, akkor mi a francról beszélünk... Te is pont annyira "tiszteletlen" vagy mint ő🤷‍♂️
2022. márc. 7. 18:01
 13/14 anonim ***** válasza:
21%

Te 40 éves férjezett nőként kevesebbre tartod a 30 éves agglegény férfit? Elég nagy bunkó vagy Te is, ha ezt így gondolod (ezt érzem a szövegből, amit írtál).

Az embereket a cselekedeteik, jellemük alapján kell megítélni, nem az életkor, a nemük stb. szerint.

Egyébként meg régen nem volt bajom a nőnappal, most már konkrét diszkriminációnak tartom.

2022. márc. 11. 15:20
 14/14 anonim ***** válasza:
49%

Az a helyzet, hogy nekem pont a 40-50 éves nőkkel kapcsolatban alakult ki az az előérzetem, hogy elég nagy hisztiző, sz@rkavaró csapat, ami azt illeti.

8 éve dolgozok, és most már kezdem unni a hőhullámos, másokhoz alkalmazkodni nem akaró, cselszövő, 50+ nőket, akik rendszeresen lekezelőek voltak velem az életkorom miatt. Ne gyere a rossz dumával, hogy a gyereked lehetnék, mert hidegen hagy!

2022. márc. 11. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!