Így hogy nem lesz kötelező a maszk, ennek ellenére előírhatják a munkahelyeken? Van ilyen?
Kórházba pl. csak maszkba mehetsz be továbbra is, úgyhogy szerintem az ott dolgozóknak továbbra is kell maszkot hordaniuk.
Egyéb helyen szerintem már sehol nem írhatják elő.
Kórházakban és szociális intézményekben kötelező továbbra is.
Máshol nem írhatják elő.
Szerintem előírhatják, mármint jogilag a munkaadó a saját területén szerintem előírhat munkaruhát / felszerelést.
Az acélbetétes munkacipőt, láthatósági mellényt vagy hasonlókat sem írja elő kormányrendelet, mégis sok raktárban kötelező. Én még a covid előtt évekkel is úgy dolgoztam hogy kötelező volt a maszk.
Miskolci gyár, szintén 2020 március óta kötelező a maszk, amit rendszeresen ellenőriznek is és fegyelmit kap, aki rosszul hordja, vagy leveszi.
A munkáltató megkövetelheti a maszk viselését a telephelyein. Ez a covid előtt is így volt.
Előírhatják, igen, mert a munkaszabályzat más.
Ugyanolyan, mint a társasházi szabályzat, az is az adott lakótömbre vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!