Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire normális, ha a régi...

Mennyire normális, ha a régi dolgozó véleménye szerint dől el, hogy az új dolgozó marad-e? Minden munkahely ilyen?

Figyelt kérdés

Ez véleményem szerint a felettes dolga, és ő elégedett is.

Milyen típusú munkahely működik máshogyan?

2022. márc. 2. 10:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"tanultabb, ill több tapasztalata van, mint a régóta ott lévőknek."

9es vagyok, nálunk is volt ilyen ember. De hiába volt ott a neve előtt a Dr és hiába dolgozott régóta a szakmában, egy laikus is logikusabban gondolkozott mint ő. Egy dologhoz értett nagyon, mások bszogatasahoz. Szóval önmagában a végzettség és a tapasztalat nem jelent mindent.

2022. márc. 2. 14:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

5

Biztos van olyan ember akit te írsz, de vannak a kollégák között olyanok is akik nem fognak rosszat mondani az újra csak azért mert olyan amilyen. Tehát nem egy vélemény van.

A másik amit pl a főnök nem biztos hogy lát, hogy áll a munkához. Volt olyan új kolléga aki ezerrel teljesített mikor ott volt a főnök és amikor az kitette a lábát akkor döglött. Akkor csak tudnia kell ezt a főnöknek a régi dolgozótól mert magukat szivatják meg ha ilyen emberrel kell együtt dolgozni.

2022. márc. 2. 14:28
 13/17 anonim ***** válasza:

Teljesen normális, hogy a régi dolgozók véleményére kíváncsi a vezetés. Különösen, ha volt valaki, aki betanította, akkor a ő véleményére különösen kíváncsi.

Előfordulhat, hogy valaki elvileg azt tanulta, elméletben tudja is, de nem talpra esett, nem tud váratlanul fölmerülő problémákat jól kezelni - és azon a munkahelyen meg fontos lenne. Másik munkahelyen meg nem gondolkodni kell, csak vita nélkül végrehajtani, amit mondanak. Ott meg pont az a baj, ha valaki mindig meg akarja váltani a világot, folyton újítani akar, és mint a kisgyerek, mindig visszakérdez, hogy miért kell ezt vagy azt csinálni. Nem mindenhol ugyanolyan emberre van szükség és nem is ugyanolyanok az emberek. Ez így van rendjén, és mindenkinek az a jó, ha olyan ember dolgozik azon a helyen, aki oda való.

A főnöknek meg nincs ideje arra, hogy 3 hónapon át azt lesse, milyen az új kolléga. Nyilván azokat kérdezi majd, akik vele vannak.

2022. márc. 8. 11:18
 14/17 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Valaki fölvetette, hogy más párttal szimpatizál vagy meleg, és azért nem akarnak vele dolgozni. Nos, nagyon csacsi az a munkavállaló, aki az első pár hónapban ilyeneket tereget ki magáról. Dolgozza be magát, ismerje meg a kollégáit emberileg is, aztán majd lassan-lassan szóba kerülnek személyes témák is. Ha akarja, majd akkor elmondhatja. Hozzáteszem: nálunk soha nem téma a politika, még úgy sem, hogy egyik kollégám kárpátaljai magyar (szülei most is ott élnek), vagyis ez a háború közelebbről érinti. De a magyar politikusokról soha nem mondott se pro se kontra semmit. És van olyan kolléganőm, akiről tudom, hogy régebben leszbikus kapcsolatban élt. Annyira nem beszél a magánéletéről, hogy az újak szerintem semmit se tudnak erről. És én se tudom, hogy azóta is azzal a nővel él-e együtt, vagy mással, vagy egyedül. Soha nem mond olyat, hogy a "párommal ide mentünk, ezt csináltunk" stb.

Egy egyedülálló férfikollégám maximum az autójáról szokott beszélni.

Én meg a két gyerekemről meg a kertemről.

Ha nem kerülsz kifejezetten baráti kapcsolatba valakivel, akkor nem kell kiteregetni a magánéletedet munkahelyen. Ezt üzenném 5. és 7. válaszolónak.

2022. márc. 8. 11:25
 15/17 anonim ***** válasza:
14: Csak az a baj, hogy valahol kvázi elvárják, hogy kiteregesd, zaklatnak intim kérdésekkel. Hogy te miről akarsz beszélni és ők mit akarnak tudni, az sajnos nem mindig fedi egymást.
2022. márc. 8. 12:25
 16/17 anonim ***** válasza:

15-ös, mondjuk erre valóban nem gondoltam. :-)

Ilyen esetben azt tanácsolnám, hogy politikában mindent hagyjon rá a másikra. Akkor is, ha a másik a legblődebb dolgokat szajkózza. Pl. nálam a Gődény-hívő, vírustagadó oltásellenesek azok, akiket kb. sült bolondnak tartok, de ha valaki ilyen nézeteket hangoztatna előttem, annyit mondanék, "ja, ja" és kész.

A magánéletről meg, ha valaki pl. meleg, legegyszerűbb, ha azt mondja, hogy egyedülálló.

2022. márc. 8. 12:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem normális, de sok helyen tényleg így van. Engem is majdnem kirúgtak egy ilyen fentebb említett 8 elemit végzett Mancika miatt... :-) Bár ehhez a főnök lustasága, nemtörődömsége is kell.
2022. márc. 9. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!