Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért szabadított ez fel ennyire?

Miért szabadított ez fel ennyire?

Figyelt kérdés

2 évvel ezelőtt a főnököm az én érdekemben elküldött egy munkahelyről, ahol az egyik kolléganő teljesen kikészített, azzal hogy folyamatosan túllépte a hatáskörét és úgy éreztem figyelmen kívül hagy és rendelkezik felettem, pedig egyáltalán nem a felettesem. Ezek után pedig annak ellenére, hogy házas volt, titokban összejött egy kollégánkkal, akivel nagyon jó barátságban voltunk. Végül lelépett a férjétől és ekkor derült ki számomra is a dolog, habár már korábban éreztem, hogy van valami kellemetlen titkolózás a levegőben, mindez persze az egész cégre hatással volt, a legtöbben kellemetlenül érezték magukat a helyzettől, de nagyon diszkrét közeg volt így ez is utólag derült ki a számomra.

Ezek után a srác kb ghostingolt engem, személyesen mintha semmi nem lenne dumáltunk sokat, még utolsó alkalommal is, aztán mikor eljöttem már nem válaszolt semmire. (azelőtt egyébként munkán kívül is szerveztünk közös programokat)

A főnököm úgy küldött el, hogy látja hogy nagyon pocsékul vagyok itt és bár nagyon szeret, nem volna helyes megkötnie engem itt, mert rossz nekem. De a kolléganőt annak ellenére, hogy ő is elismerte hogy nagyon toxikus a jelenléte nem küldte el, el is mondta, hogy azért mert a srác akivel összejött nagyon fontos a cégnél, és félti vele a kapcsolatot.

Azt hittem már magam mögött hagytam ezt, nem akarok ezzel foglalkozni, de most értesültem róla, hogy ezt a kolléganőt végül nagyon viharos körülmények közt mégis menesztette a volt főnököm, és egyszerűen ez mintha felszabadítólag hatott volna, elképesztően jó érzést keltett. De nem tudom miért, nem volt bennem bosszúvágy vagy ilyesmi. Csak akkor nagyon mélyen voltam emiatt, és talán nem volt befejezése a történetnek, csak félbeszakadt.

2022. febr. 27. 15:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Meg is válaszoltad magadnak a kérdést. Azért volt rád ilyen hatással, mert a kolléganőd pokollá tette a munkahelyi életedet (amiről a főnököd is tudott és beismert), ennek ellenére viszont téged küldtek az adott munkahelyről, a kolléganőd pedig következmények nélkül folytatta az addigi tevékenységét. Most viszont úgy döntött a volt főnököd, hogy ezt nem tolerálja tovább és az elbocsátás mellett döntött. Ergo, a viselkedésének (igaz, a kelleténél később) meg is lett a következménye. Nem kell ehhez bosszúvágy... Ha igazságtalanság ér minket, a másik személy pedig következmények nélkül megússza, akkor nyilván - ha csak tudat alatt is - azt szeretnénk, hogy ő is megkapja a büntetését.
2022. febr. 27. 16:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Általában ez mindenhol így van, a rosszindulatú dolgozókat megtartják, aki meg normális, azt elküldik.
2022. febr. 27. 16:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen.
2022. febr. 27. 16:17
 4/4 A kérdező kommentje:
1 Talán ezt így még nem fogalmaztam meg magamnak se, de tulajdonképpen a viselkedésére ráment egy nagyon jó barátságom, és a munkámban is úgy éreztem, hogy akkor ő volt az értékesebb, ha nekem kellett mennem. Amiről racionálisna tudom, hogy nem igaz, mert ő egyéb okokból maradt, én pedig tényleg nem éreztem magam ott olyan szuperül. Ezt a főnököm teljesen jól látta egyébként. Csak mégis volt bennem egy ilyen, hogy ő nyert, ő volt az értékesebb, ezt tényleg nem éreztem igazságosnak.
2022. febr. 27. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!