A műkörmösök szellemi vagy fizikai munkát végeznek?
A körmös barátnőm szerint inkább szellemi (ha nem vesszük figyelembe a körömreszelést + takarítást).
Ti melyik kategóriába sorolnátok és miért?
Szerintem vegyes, de inkabb a fizikaira nyomtam. Oke, hogy koncentralni kell, de a gyartosoron is van olyan melo, ahol osszerakod az alkatreszt es koncentralni kell. (Gondolom, nem dolgoztam gyarban, de feltetelezem amikor meg nem 20 eve csinalod, akkor nem csukott szemmel rutinbol illeszted ossze a cuccokat.) Es az is fizikai munka, szoval hiaba kell koncentralnod, hogy egyenesen huzz vonalat, akkor is fizikai melo marad, ahogy a szobafestes is, stb, a koncentralas nem egyenlo a gondolkodassal, problemamegoldassal, ennyi erovel akarmire ra lehet huzni, hogy szellemi munka, mert nincs olyan pillanat, amikor valamin ne gondolkodnal, koncentralnal :D
Az meg, hogy mennyire felesleges… Ennyi erovel persze az egesz szepsegipar tok felesleges, vegul is jarhatnank torott kormokkel, 2 meteres kocos, toredezett hajjal, szoros labbal, citromsarga fogakkal, pattanasos arccal, a legtobb dolgot ugyanugy el tudnank latni az eletben igy is :DDD
Ezt kinek írtad? Ha nekem (#19) akkor eléggé benézted, mert nem vagyok műkörmös, se takarító. :D Viszont rakta már rendbe körmös a kezemet, mikor baja volt. :)
(Amúgy őszintén szólva nem is tudom, milyen orvoshoz kellene menni benőtt / leszakadt / gombás körömmel? Utóbbival talán bőrgyógyászhoz, oké. De a többi?)
Azt meg nyilvánvalóan tudom, hogy baja lehet az embernek a kosztól, épp ezért írtam hogy "ennyi erővel"..... :D
Aki lepontozta a 18-as válaszom, az melyik részét tudja cáfolni, és pontosan mivel?
Szerintem is meg lehet lenni ezek nélkül. De mindenkinek szive joga.
Én régen festettem a hajam, szoliztam, meg volt csináltatva a körmöm, műszempillám volt, szemöldököm is szedettem és festettem. Évekig költöttem a pénzt ezekre.
A hajfestéstől csak hullott és tört a hajam.
A szolitól kiszáradt a bőröm és pingmentfoltom is lett.
A körmöm gyenge lett, nagyon elvékonyodott a sok reszeléstől.
A műszempillától a saját pilláim is kihulltak pedig előtte hosszú és dús volt.
A szemöldököm meg azóta se nőtt vissza rendesen a sok gyantázástól.
Már legalább 2 éve nem voltam se szoli, se körmös, se kozmetikus közelében és egyáltalán nem hiányzik. Fodrászhoz is évente 1× megyek mert hosszú a hajam és nem törik mert vigyázok rá.
Az előző válaszolók kicsit túldramatizálják a dolgot. Mintha mindenki ronda ősemberré fejlődne vissza ha nem jár szépségszalonba. Pedig nincs annál felszabadítóbb érzés ha elfogadod a külsőd a maga természetességében.
Szóval azt akarjátok mondani hogy a köröm felületének lereszelése és mindenfélével lekenése, a vegyi anyag rákenése hajra, a ragasztó a szempillán az nem okoz semmilyen kárt bárki is csinálja?
Pedig nekem okozott, és nem egy szakembernél jártam.
Amióta visszaálltam a természetes állapotra azóta semmi gond nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!