Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Pihenés képen más is szokott...

Pihenés képen más is szokott menni betegállmonyba?

Figyelt kérdés
Gondolok, itt arra, hogy nem nem vagy beteg, de úgy évi 1-3 hét rekreációt kiveszel ilyen címszóval, hogy ne égj ki. Pl arra amikor a környezetedben látod, hogy pl otthon vannak akár home officeban, te meg benn ülsz és már kicsit sok így.
2022. febr. 22. 11:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Ha úgy érzem, pihenésre van szükségem, akkor kiveszek egy-két nap szabadságot.
2022. febr. 22. 12:32
 12/22 Shaddark ***** válasza:
82%

Nekem is elég pont rá a szabadság.

De én szoktam otthonról is dolgozni, pl. ha megfázom nem megyek be bacikat terjeszteni. Talán ezért is nem igénylek ettől többet.

2022. febr. 22. 12:38
 13/22 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem, akinek elég a szabija, nekem csomót kell ügyintéznem pl.
2022. febr. 22. 12:44
 14/22 anonim ***** válasza:
94%
Nem, mert a betegszabadság nem ad teljes fizetést, és jelenleg nem engedhetem meg magamnak azt, hogy "pihenésképp" 70%-os bért kapjak.
2022. febr. 22. 13:10
 15/22 Shaddark ***** válasza:
91%

"Ezt nem értem, akinek elég a szabija, nekem csomót kell ügyintéznem pl."

A kollégák olyankor (a covid óta) távmunkára váltanak. Dél előtt elintézik, dél után bepótolják. Régebben bedolgozás volt, mindig fél órával hamarabb jöttek, cserébe pénteken hamarabb mentek vagy később jöttek. Vagy be se jöttek ha összegyűlt annyi. Én meg régóta táv-munkázom heti egy - pár napot, de nekem muszáj is.

Mondjuk folyamatos műszakban például nem lehet ilyesmit, akkor tényleg valahogy meg kell oldani. Bár én utoljára vagy 5 éve voltam hivatalban ügyet intézni, mindent elektronikusan oldok meg.

Táppénzem úgy emlékszem 2005-ben voltam utoljára hálistennek :)

De munkahely függő ez a dolog, azt elismerem. Nálunk így vagy úgy, de meg lehet oldani. Én nem ítéllek el ha így oldod meg mert a te munkahelyed semennyire nem rugalmas.

2022. febr. 22. 13:22
 16/22 anonim ***** válasza:
77%
2022. febr. 22. 14:37
 17/22 anonim ***** válasza:
85%

13: ügyintézni/orvoshoz/stb. elmegyek munkaidőben. Nem egész napos program, hanem 1 óra kb.

Ezt a kiesett 1 órát bepótolom, egy órával előbb megyek vagy tovább maradok. Ügyintézésre még nem vettem ki soha szabit.

2022. febr. 22. 14:48
 18/22 anonim ***** válasza:
94%
En sem vettem ki soha ugyintezesre szabit, eleve nem tudom soha, mit takar masoknal ez az ugyintezes dolog, amit folyton csinalni kell. Sok mindent meg lehet oldani munkaido utan, nyilvan nem mindent. De ha olyan dolgom van, ami nem tul surgos es csak munkaidoben megoldhato, akkor ugy intezem, hogy akkor intezem el, amikor amugy is szabin akarok lenni.
2022. febr. 22. 14:52
 19/22 anonim ***** válasza:
89%

Én is igyekszem munkaidőn kívül. Szerencsére már sok mindent lehet online, elektronikusan.

Ma pl. orvoshoz kell mennem. 4-ig dolgozom. 4 utánra kértem időpontot.

2022. febr. 22. 14:58
 20/22 anonim ***** válasza:
77%
Ha beteg vagyok sem
2022. febr. 22. 15:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!