Pihenés képen más is szokott menni betegállmonyba?
Nekem is elég pont rá a szabadság.
De én szoktam otthonról is dolgozni, pl. ha megfázom nem megyek be bacikat terjeszteni. Talán ezért is nem igénylek ettől többet.
"Ezt nem értem, akinek elég a szabija, nekem csomót kell ügyintéznem pl."
A kollégák olyankor (a covid óta) távmunkára váltanak. Dél előtt elintézik, dél után bepótolják. Régebben bedolgozás volt, mindig fél órával hamarabb jöttek, cserébe pénteken hamarabb mentek vagy később jöttek. Vagy be se jöttek ha összegyűlt annyi. Én meg régóta táv-munkázom heti egy - pár napot, de nekem muszáj is.
Mondjuk folyamatos műszakban például nem lehet ilyesmit, akkor tényleg valahogy meg kell oldani. Bár én utoljára vagy 5 éve voltam hivatalban ügyet intézni, mindent elektronikusan oldok meg.
Táppénzem úgy emlékszem 2005-ben voltam utoljára hálistennek :)
De munkahely függő ez a dolog, azt elismerem. Nálunk így vagy úgy, de meg lehet oldani. Én nem ítéllek el ha így oldod meg mert a te munkahelyed semennyire nem rugalmas.
13: ügyintézni/orvoshoz/stb. elmegyek munkaidőben. Nem egész napos program, hanem 1 óra kb.
Ezt a kiesett 1 órát bepótolom, egy órával előbb megyek vagy tovább maradok. Ügyintézésre még nem vettem ki soha szabit.
Én is igyekszem munkaidőn kívül. Szerencsére már sok mindent lehet online, elektronikusan.
Ma pl. orvoshoz kell mennem. 4-ig dolgozom. 4 utánra kértem időpontot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!