Mit reagálnátok egy ilyen szituációban?
Az egyetemi éveim alatt imádtam a szakomat, alig vártam, hogy dolgozhassa, jó volt a közösség is, minden szuper volt.
Diplomázás után szerencsére gyorsan találtam munkát, itt dolgozom jelenleg. Azonban egyszerűen nem térek napirendre a kollégáim felett. Ha megjelenik a főnök hirtelen mindenki elkezd nyáladzani, de nagyon durván. Mindenki kis tökéletesnek állítja be magát, azt hangoztatják mennyire imádják a munkát, komolyan olyan,mint valami szekta.
Engem itt senki nem kedvel, én sem őket amint az látszik. Eleinte próbáltam felvenni ezt a stílust amit ők képviselnek, de nekem nem megy ez a képmutatás, mert hallottam már őket privátba beszélgetni, szidnak mindent és mindenkit mikor nincs ott senki.
Mit kellene tennem most? A munka alapvetően rendben van, a fizetés is szerintem megfelelő, pláne, hogy pályakezdő vagyok.
Szerintetek más munkahelyeken is ilyen szinten megy sggnyalás? Nálatok mi a tapasztalat?
4!
Ha úgy látod,hogy baj van,akkor hirdess meg kamu állásokat,amik realisztikusnak tűnnek.
???
Kifejtenéd bővebben?
Ki.
Az emberek a kamu állásra kattintanak,beadják a jelentkezésüket,egy picit kedvezőbb,de természetesnek tűnő álláshírdetést csinálsz.
Vagy többet.
Tehát az igaziakra te jelentkezel,és másokat félrevezetsz,hogy nehogy mást vegyenek fel helyetted.
Mélyebben nem érdemes szerintem beleásni,az idő nem végtelen,tehát gyorsnak kell lenned. Szerintem 1 nap leforgása marhára sokat jelent.
De ha mélyebben beleásol,akkor esetleg válaszolhatsz nekik,hogy oké,kezdeni csak 2 hét múlva lehet. Addig se keresnek állást,és nem nyúlják le előled a pozíciókat.
Itt megjegyezném,hogy őszintén fogalmam sincs,hogy ez működne-e,de viszont az eleje,hogy kamu álláshírdetést gyártasz,az biztos hogy működik.
A másik része meg...
Hát,ilyet hogy 2 hét múlva lehet csak kezdeni nem hiszem,hogy rendes hely mond-e,magyarul lehet kiderül,hogy kamu.
De...
Olyan szerintem még reális,hogy pl ebben a hónapban nem veszünk fel embereket,következőben mindenképp jelezzen,ha érdekli.
Ez még talán nem buktat le.
Undorító,patkánykodás ugyan,de...
Akinek mindene megvan,annak ezzel nem okozol kárt.
Őt bárhova felveszik,stb,téged meg...
Mondjuk téged meg szorít az idő,pénz,stb,és tenned kell valamit.
Nem tudom,hogy mit mondjak.
Nem szép dolog az fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!