Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan mondjam el szépen,...

Hogyan mondjam el szépen, hogy ne ölelgessen?

Figyelt kérdés
Jött egy új kolléganő a munkahelyre pár hete. A kollégáim közül többen is ismerik már, eddig a mellettünk lévő cégnél dolgozott. Borzasztó közvetlen, mindenkit ölelget. Mondták a többiek, hogy ő ilyen ölelgetős típus. Én pedig nagyon nem vagyok ilyen, csak azokat ölelem meg, akikkel nagyon jó a kapcsolatunk. Ő amúgy sem annyira szimpi, szóval már most érzem, hogy mi sosem leszünk összenőve. Hogy mondjam el neki, hogy ne akarjon ölelgetni, mert én nem szeretem, de nincs ebben semmi személyes, csak nekem nagy a személyes terem. Amúgy is szerintem először az ilyet illene megkérdezni, hogy a másiknak belefér-e, nem csak úgy a nyakába ugrani két nap után, mikor még nem is ismerjük egymást. Nem szeretnék rossz viszonyt emiatt, de ha sokáig nem szólok neki, akkor egyszer majd betelik a pohár. Voltatok már hasonló helyzetben?
2022. febr. 17. 19:31
 1/6 NTBS ***** válasza:
100%
Félrehívod négyszemközt és megkéred, hogy ezt ne csinálja. Szépen, nyugodtan elmondod neki és akkor nem sértődik meg.
2022. febr. 17. 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Pont így ahogy ide leírtad
2022. febr. 17. 19:40
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Már csak azért se ölelgessen, mert egy pandémia közepén vagyunk. Állatira rühellem amúgy az ilyen kétszínű, alattomos embereket. Mindenkit szeret, ja. Alattomos férgek az ilyenek.
2022. febr. 17. 19:41
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Egyetertek 3assal, szemelyes tapasztalataim alapjan is, aki mindenkit szeret, senkit nem szeret. Sunyik, kepmutatoak.

Am teljesen megertem, en sem szeretek mindenkivel olelkezni.

2022. febr. 17. 19:57
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Há' bmeg vannak ám igények...

Más még egy köszönömöt se kap a munkahelyén...

Jajj,ezek a mai fiatalok...

2022. febr. 17. 20:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Voltam hasonló helyzetben férfiként, Jól mondod: "...nekem nagy a személyes terem...".

Ezt ki kell mondanod, nyugodtan mond ki, ezzel éreztetni fogod vele, hogy "eddig, és nem tovább". Nem sérted ezzel meg, mert érződik, hogy tudsz kommunikálni, kulturáltan meg tudod fogalmazni a gondot. Csak annyi, hogy elfogadod őt, de te nem szeretnéd, hogy megöleljen.

2022. febr. 17. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!