Hogyan tudnám megoldani?
Sziasztok!
Hétfőn el kellene kísérnem anyukáját orvoshoz pestre, de a munkahelyen nem engednek szabira se úgy hogy elengedjenek előbb, mert valami ellenőrzés lesz a munkahelyen es en egyedül vagyok a "mindenes" tehát ha vmi kell én fénymásolom le stb.. És ezért nem engednek el, mert hogy szerintük ez nagyon fontos. Anya mondta, hogy nem baj meg elmegy akkor egyedül, de láttam rajta hogy jól esne neki ha valaki menne vele. (Meg hát a saját lányára nem számíthat?) Apukám sem tud, ő egy másik időpontban kíséri. Miért ilyen rosszindulatú a munkáltató velem? Menjek el táppénzre? Szerintem tudnák hogy mi a helyzet... Hogy direkt mentem el táppénzre. Vagy mit tudhatnék nekik mondani még? Két h.lye libáról van szó egyébként akik nagyon jó barátnők (felettesek sajnos) még azt is megtennék szerintem hogy ha táppénzre mennék jövőhéten kirúgnak. Ennyit erről. Mit tanacsoltok?
Ezek után biztosan nem mennék táppénzre, teljesen egyértelmű, hogy mi miatt maradsz otthon. Vagy akkor másfél hétre kiíratnám magamat, nem csak 1-2 napra.
Esélytelen, hogy másik napon menjen anyukád az orvoshoz? Érdeklődni kell időpontok iránt, néha van, hogy időközben lemondják. Vagy felhívnám az orvost, hogy legyen szíves beírni soron kívül, mert messziről jöttök, és nem tudjátok megoldani. Nekem volt már szerencsém rendesekhez, akik rendelés előtt/után fogadtak soron kívül.
Mivel elég későn szóltál nekik, anélkül már sehogy, hogy ne kockáztasd az állásod. Bár nagyon erősen kétlem hogy egy táppénzes nap elegendő lenne a kirúgáshoz, ugyanis azt értelmesen indokolni is kell. Szerintem a sz-rt is leperelhetnéd róluk, ha megtennék.
Egyébként meg csak annyit kellett volna hogy elhasználod az egyik szabadnapod, csak akkor legalább 2 héttel előtte szólni kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!