Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek nem lehet baj...

Szerintetek nem lehet baj abból ha elmegyek egy interjúra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most vagyok pályakezdő, és a hely ahol elkezdtem dolgozni kezdetben nagyon ígéretes volt, a kollégák is kedveseknek tűntek, de kicsit szervezetlennek érzem a helyet, (voltam már gyakornok más helyeken és van tapasztalatom), illetve zavaró hogy a kollégák is túl lazák(arra gondolok hogy kicsit ilyen lebutult a kommunikáció, nem hivatalos semennyire, mintha haverokkal beszélnének), úgy is emaileznek, és nem érzem magam ideillőnek több szempontból is, ráadásul úgy érzem a beilleszkedést sem segítették csak beledobtak a mélyvízbe, több dolognál is magamnak kellett rájönnöm (irodai munka). Közben nézegettem más munkákat, és egy hasonló portfóliójú cég ami tetszene interjúra hívott - csak mivan ha a fejesek között valakik ismerik egymást és a jelenlegi munkahelyemen ez kiderül? próbaidőn vagyok szóval gondolom jogom lehetne, csak nem tudom ha kiderül mivel dumáljam ki, miért jelentkezek én máshova, és nem tudom hogy ha a hely ami behívott ezt megkérdezi miért jelentkezek hozzájuk ha most van munkám mi olyat illene mondani amivel nem csinálok rosszat ha kiderülne a jelenlegi helyen

24L

2022. febr. 17. 18:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, ha 1-2 ember ismeri is egymást a két cégből, nem a legújabb pályakezdő interjúra hívottakról beszélnek egymással.

Főleg nem, úgy hogy bármilyen formában beazonosítható legyél.

Az meg már tényleg szinte lehetetlen, hogy az interjúztató ismeri a jelenlegi feletteseidet és még szeretne is erről beszélni velük.

Nyugodtan menj el. Semmi baj nem lesz belőle.

2022. febr. 17. 18:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg titoktartási kötelezettségük van. Ha a jelenlegi munkahelyeden megpályáznál egy másik pozíciót cégen belül, a HR-es és az új felettes sem beszélne a jelenlegi vezetődnek a jelentkezésedről/interjúdról mindaddig, míg el nem dől, hogy megkaptad az állást. Ezt 100%-ra tudom. Ha nem kapnád meg, akkor sem mennének oda hozzá, hogy "figyelj, itt ez a csaj, és le akar lépni a csapatodból, mert most interjúzott nálam, de elutasítottam". Szóval semmilyen esetben nem kellene, hogy kiderüljön.

Ha nem szereted az állásodat, akkor ne féltsd ennyire, ilyet máshol is kapsz. Az pedig, hogy mit mondj: semmiképp ne hozd fel, hogy nem vagy egy szinten a kollégákkal, mert totál lenéző a munkáltató szemében, és azt se, hogy bedobtak a mély vízbe, mert arra azt mondja, hogy tanuld meg, nem adnak mindent a kezedbe, neked kell sok mindennek utána járni. A legjobb a sablon szöveg szerintem, hogy fejlődni szeretnél, de úgy érzed, hogy ez a munka számodra nem kínál olyan lehetőséget, ahol tudnál is. Ha ezt visszahallaná a jelenlegi vezetőd, még mindig leülhet veled beszélni, hogy akkor ad számodra felelősségteljesebb feladatokat is.

Sok sikert, ne félj a lebukástól és a változástól!

2022. febr. 17. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!