Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan hagyjam rá a főnökömre,...

Hogyan hagyjam rá a főnökömre, ha hülyeségeket mond vagy csinál?

Figyelt kérdés

12 éves szakmai tapasztalattal és a szakmámban számtalan nemzetközi és országos előadói felkéréssel a hátam mögött úgy gondolom, hogy értek ahhoz, amit csinálok. Több cégnek segítettem sikeresen, amit én találok ki nagy eséllyel sokat lendít a cégek bevételén, működésén. Persze én is tévedhetek, de a tévedések aránya alacsony és sokszor a tévedések is segítenek egy-egy helyzetben.

A gond az, hogy a jelenlegi munkahelyemen (2,5 éve vagyok itt) első másfél évben mindent csinálhattam magamtól, elmondhatom, hogy a cég részben miattam fejlődött nagyot. Ugyanakkor az elmúlt 1 évben a főnököm elkezdett a cég minden területébe gyakorlati szinten beleszólni, nem hagy minket dolgozni. Bármit mondok neki, amit szakmaiságommal sőt statisztikai adatainkkal is alátámasztok, lesöpri az asztalról, mindenféle hasraütés-szerű indokkal. Néha mintha meg sem értené, amit mondok, olyan, mintha direkt arra menne, hogy csakis neki legyen igaza és amikor az eszmecsere átfordul vitába, akkor lecsapja az "Én vagyok a főnök!" kártyát és természetesen azt kell csinálnom amit mondd. Ez az Ő cége, azt csinál, amit akar, de mostanában olyan baromságokat hallok tőle, hogy kiég az agyam és hiába próbálom jobb belátásra bírni, egyszerűen nem sikerül, mert nem fogadja el. Van, hogy elolvas egy blogcikket a témában és már azt hiszi jobban ért adott dologhoz mint bárki más, direkt csúsztatja és torzítja az érveit, hogy úgy tűnjön igaza van. Ez engem rettentően frusztrál, mivel nem azért dolgozom neki, hogy bólogassak bármit mondd, hanem azért, hogy a cége jobban menjen, de a kettő nem találkozik mostanában. Főleg, hogy amikor kiderül, hogy az ötlete szar volt, akkor bennem keresi a hibát és hiába vezetem vissza a hibát arra hogy anno rosszul döntött, szó szerint azt mondja hogy "fogyatékos" vagyok, én csinálok valamit szarul és nem értek hozzá. Ráadásul mivel a cég minden területén ezt csinálja, totális káosz kezd eluralkodni az egész vállalkozáson, senki nem tudja már mit kell éppen csinálni, vagy hogy éppen mit akarunk megvalósítani egy hét múlva, nemhogy fél év múlva. Odáig jutottunk, hogy múltkor meetingen felállt a gyártásvezetőnk és csak annyit modnott, hogy "Ha Te mindent jobban tudsz mint más, akkor klónoztasd magad és rohadj meg saját magaddal!". Azóta nem jött be dolgozni, telón sem lehet elérni.

Arra jutottam, hogy igazából már letojom, nem vitázok vele, megcsinálom, amit mondd, aztán kész. Csak a személyiségem miatt ez annyira nem egyszerű nekem, sajnos-nem sajnos elég erős az igazságérzetem. Ti hogyan lendülnétek át ezen? Írjam ki egy papírlapra, hogy "HAGYD RÁ A DOLGOT!!!" és akasszam a falra, hogy ha vitázni akar, csak ránézek a feliratra és akkor talán könnyebben elengedem? Vagy mivel tennétek könnyebbé a dolgot?

(Sajnos felmondani most nem tudok, tavaszig várnom kell, házvásárlás és hasonlók miatt most veszélyes lenne. Addig valahogyan ki kell bírnom :( )

2022. febr. 4. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj el másik állást keresni. Ha azt aktívan csinálod, akkor könnyebben látod magad kívül a cégen.
2022. febr. 4. 13:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, sajnálom. Én egy kis senki gyakornok vagyok 0 tapasztalattal, de mégis bármikor elmondhatom a véleményemet, megkérdőjelezhetem és kijavíthatom a főnököt (gyakran meg is teszem, amit ő elismer, megköszöni és a továbbiakban is erre bíztat).

Azt javaslom, hogy amíg nem tudsz váltani, addig csinálj mindent úgy, ahogy kéri, és igyekezz rámutatni, hogy az úgy miért rossz. Vagy ilyen passzív-agresszív módon "megcsináltam ahogy kérték, de sokkal jobban is lehetne, ha érdekel" hozzáállással. Ha nem teljesen hülye, akkor be fogja ismerni a tévedését, ha nem, akkor pedig majd váltasz, addig pedig megtanulod elengedni a dolgokat, lazítasz egy kicsit.

2022. febr. 4. 13:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt csak a munkahelyváltás segíthet. Voltam hasonló helyzetben és a tapasztalatom az, hogy ilyen embert nem lehet jobb belátásra bírni. Hosszú távon meg kicsinálja az embert, hogy napi 8 órában egy inkompetens baromnak érzi magát, mert úgy bánnak vele, hiába amúgy nem az, sőt szakértője az adott területnek.

Én a helyedben lélekben elhatárolódnék már ettől az embertől és a cégétől is és minden ilyen alkalommal bólogatnék a hülyeségére (észszerű kereteken belül persze) és mantráznám magamban, hogyár csak x napot kell kibírni és a házért csinálom. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha egyszer valaki rányomott az emberre egy címkét, akkor azt nem lehet levakarni magadról, legfeljebb valami nagyon szélsőséges dologgal.

2022. febr. 4. 14:02
 4/10 anonim ***** válasza:
15%
Hát én egy pillanatig sem értelek. Ekkora hatalmas nagy szakemberként másnak dolgozol. Bocs, de nagyon röhögök.
2022. febr. 4. 14:04
 5/10 A kérdező kommentje:
4-es: Ahhoz hogy saját vállalkozásba kezdjek, a szakmai tudáson kívül sok minden másra is van szükség. Ha ezek meglennének, akkor nyilván nem szivatnám magam.
2022. febr. 4. 14:07
 6/10 anonim ***** válasza:
A főnök=tulaj?
2022. febr. 4. 14:07
 7/10 A kérdező kommentje:

6.os:

Igen.

2022. febr. 4. 14:12
 8/10 anonim ***** válasza:

> nem azért dolgozom neki, hogy bólogassak bármit mondd

Pontosan! Keress egy alkalmat, amikor kettesben tudtok beszélni(hogy ne érezze szükségét, hogy a dominanciáját fitogtassa) és ezt mond el neki.

2022. febr. 4. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon hamar munkahelyet kell váltanod mert egy ilyen ember mellett elsorvadsz. Ki fogsz égni és megöli a lelkesedésed amit a munka iránt éreztél. Ez nem fog változni az ő részéről biztosan nem.
2022. febr. 4. 14:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az a legjobb ha belesz*rsz az egészbe,a minimumot megcsinálod amit muszály és keresel egy másik helyet.Azért ilyen múlttal nem hiszem hogy nagy probléma lenne egy jobb hely találása.

Azt meg nem szabas eltűrni hogy fogyatékosnak nevezzen akármit is csinálsz,ez egy k*csög f*sz,ki kellett volna osztani ahogy van.

2022. febr. 5. 03:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!