Ha állami szférában adott állásban szar a bér kevés a szabi, akkor voltaépp mi benne a pláne?
Kjt szerinti foglalkoztatás, melynek velejárója a táblás bér (nagyon karcsú, a kezdő az 260 bruttó...), a saját szabis tábla (még az Mt szerinti szabi sem jár..), és a horror felmondási idő (6 hónap).
De akkor mi benne a pláne? Hát ilyen paraméterekkel ki az a hülye?
Nem 6 hónap, hanem 2 a lemondási idő.
Plusz sok helyen több a fizetés, mint a közalkalmazotti bértábla szerinti bér. Pl adnak munkáltatói döntésen alapulo illetményt, vagy keresetkiegészítést.
"Nem 6 hónap, hanem 2 a lemondási idő."
A kinevezésben benne van: 6 hó.
Ott van benne feketén fehéren.
"Plusz sok helyen több a fizetés, mint a közalkalmazotti bértábla szerinti bér."
AdHATNAK. A csókoksoknak. Ismerős 20 éve a közszférában van és azt mondja ő még élő embert nem látott aki "kitérítést" kapott volna. Noha elvileg akárki kaphat csak nem kap.
"a biztonság"
Már ez se igaz egymás után kormányhivatalokban stb leépítések sora van.
"Az állam biztos nem megy csődbe, és kifizeti a béredet"
Ja csak éhen halok belőle.
Bruttó 260, nettó 170.
Nincs olyan versenyszférás hely, amelynek lenne pofája ennyit adni manapság.
Nem tudom, melyik állami cégnél vagy, de a miénkre csak a karcsú bér az igaz. A szabadság a mt. szerint jár, a felmondási idő 30 nap, de közös megegyezéssel azonnali hatállyal is elengednek, ha kéred. A munka is sokkal lazább, mint a versenyszféraban.
Egyébként én azért szeretek itt dolgozni, mert minden legális, be vagyok jelentve, a fizut időben megkapom mindig, sőt még extra juttatás is jár időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!