Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Cégnél a főnök felhívhatja a...

Cégnél a főnök felhívhatja a dolgozó házi orvosát? A házi orvos kiadhat bármilyen információt a betegről?

Figyelt kérdés

Magas lázam van, szédülök, a hangom egyenlő kb a nullával, köhögök, torkom fáj, izom fájdalom stb, kb minden ami a covid tünete. Volt hasmars is szerda reggel. De azon már túl vagyok. De a gyors tesztjeim negatívat mutatnak. Ma megyek orvoshoz táppénz miatt. Az elmúlt 2 napban pont pihenős voltam, próbáltam gyógyszerekkel ès pihenéssel ezt letudni. Viszont felhívott a főnököm nem règen. Már nem az első eset hogy megkèrdőjelez. Olyanokat mondott hogy akkor adjak egy címet ahová lehet menni engem tesztelni meg làzat mérni, ès adjam meg az orvos számát is akit majd ő felhív ès megkérdezi tőle hogy miért is kell bemenjek hozzá, miért nem lehet telefonon intézni..

Egyszerűen nem hisz nekem ez èrezhető. Gondolom azért mert nekem vidéken van a dokim ès mert 2 napot szabad voltam ma meg mennèk dolgozni ès ez gyanúra ad nekik sztem okot. Pedig tegnap a vezetőmnek àtküldtem hogy 38,6 volt a lázam.

2022. jan. 28. 10:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%

1: Igen.

2: Csak azt, amit le is írt neked, illetve amire engedélyt adsz.

2022. jan. 28. 10:14
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ennek megvan az eljárása, nem hívhatja csak úgy fel az orvost, ő pedig nem adhat ki információt. A munkáltató kérvényezhet táppénz felülvizsgálatot, ha úgy gondolja, hogy nem vagy beteg. [link]

Szóval, ha nem hiszi el, akkor járja a hivatalos utat, aminek az eljárási díja 15 800 Ft. Ennyit általában nem ér meg nekik....

2022. jan. 28. 10:17
 3/17 anonim ***** válasza:
94%

"Olyanokat mondott hogy akkor adjak egy címet ahová lehet menni"

A dolgozói nyilvántartásban ott van a lakcímed is, ha szeretne meglátogatni.

2022. jan. 28. 10:20
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Orvosi titoktartás kötelezi, elvileg nem adhat ki semmit, hogy a "nővérrel" mi a helyzet azt ne kérdezd, az lehet, hogy következmények nélkül közölhet dolgokat tájékoztató jelleggel.

A főnöködnek meg küld el a székletmintádat, egye meg az ilyen!

2022. jan. 28. 10:35
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondjad neki, nyugodtan elmehet hozzád megnézni, mennyire vagy "jól", mert adatot nem adok ki azon kívül, amit ők tudnak, ha meg nem tetszik, felmondok, ezt is hozzátenném. Azért van egy határ, amit el kell tűrni, és ez már nem az a szint...
2022. jan. 28. 10:43
 6/17 anonim ***** válasza:
95%
Milyen rendes törődő és aggódó főnököd van 😍😍 én vinnék neki csokit miután meggyógyultam ❤
2022. jan. 28. 10:44
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen munkahelyet ott kell hagyni minnél előbb. Egyébként meg az orvos nem adhat ki a betegéről információkat.
2022. jan. 28. 10:49
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Orvos nem mondhatja el, hogy mi van veled.

Főnököd csak azt tudhatja ami a táppénzes papírodon van.

2022. jan. 28. 10:58
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Felhívhatja, persze.

Nem adhat ki információt.

2022. jan. 28. 11:20
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Annak idején, anyukámat lecsekkolták a kollégái, hogy tényleg beteg e. Elcsodálkoztak, mikor látták, hogy igen ramaty állapotban volt. Szerencsére meggyógyult.
2022. jan. 28. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!