Mi a legjobb szakmai irány egy ilyen beállítottságú embernek?
- Introvertált, egyedül szeret dolgozni.
- Szellemi munkák érdeklik, szeret gondolkozni, teljesen bele tud merülni abba, amit érdekesnek talál.
- Érdeklik a művészetek, nagyon szeret írni és szövegeket fogalmazni. Van mű-és szakfordítói végzettsége német nyelvből, és amikor fordítóként dolgozott, azt nagyon szerette.
- Szeret idegennyelveket tanulni.
- Szereti a kreativitást igénylő munkákat, szeret valamit létrehozni a munkájával.
- Pontos, precíz, rendszerben látja a dolgokat, érdekli az adminisztráció, tud koncentrálni, de egyszerre sok dolgot nem tud észben tartani.
- Nem szeret ügyeket intézni, és kezdeményezni dolgokat. Azt szereti, ha kiadnak neki egy feladatot, és abban elmélyülhet.
- Érdeklik a (leginkább humán) tudományok, valamennyire a politika, az országok helyzete, a dolgok közötti összefüggések. Érdeklődő, mindenre keresi a választ.
- Reál tárgyakból soha nem volt jó, de mindig szorgalmasan tanult.
- Az íráshoz van tehetsége, a rajzoláshoz vagy képzőművészetekhez nincs, de van szépérzéke.
- Szereti a kiszámíthatóságot, a biztonságot. Nem akar vállalkozó lenni.
- Olyan munka tetszene neki, amiben mindig van hová fejlődni. Szeret tanulni.
Miért nem foglalkozok tovább a fordítással? Mellette lehetne még pár kreatív hobbid.
Sok, egymásnak ellentmondó tulajdonságos van, a legerősebb egyértelműen humán területen vagy, ezt a vonalat kéne megtartani.
Köszönöm a válaszokat!
Ott már nem tudtam volna továbbra is fordítóként dolgozni, így onnan eljöttem.
Fordítóirodáknál pedig nem láttam olyan álláslehetőséget, ami nem szabadúszói lett volna. Én azt több okból is nem szeretném.
A németen kívül tudok valamennyire (most már egyre jobban) franciául. Az angol nem megy eléggé, nem is nagyon érdekel, de tudom, hogy muszáj lesz majd tanulnom, hogy jobb elhelyezkedési esélyeim legyenek.
Most egy ügyvédi irodában vagyok titkárnő, ide is kell a német, de a fizetés nem jó. Innen el akarok menni, amint adódik jobb lehetőség.
Elkezdtem egy gazdasági FOSZK képzést, hogy legyen valami konkrétabb végzettségem.
A pályázatíráson gondolkodtam mostanában, mert oda kellenek gazdasági és jogi ismeretek is, vagyis szaktudás, de mellette olyan készségek is, amik nekem vannak.
több okból is nem szeretném.
Én mindig kijavítom a szövegekben ezt a formulát: több okból sem-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!