Minimálbérért milyen hozzáállású képességű stb munkaerőt remé egy cég Budapesten?
A bér a minimum, a lehető legkisebb amit csak jogszerű keretek közt ki lehet fizetni.
Ezért a kemény bérért Pesten milyen munkaerőt remélnek találni? Mi az elvárás ? Hogy legyen két keze lába és szobatiszta legyen? A nevét le tudja írni? Ennyi pénzért manapság mást el lehet várni?
Hogy viszonylag józanul nagyjából időben megjelenjen a munkahelyén?
Tapasztalataim szerint a minimálbéres munkákért követelik a legtöbbet, amit csak emberileg lehetséges.
Dolgoztam már gyorsétteremben annyi pénzért, amennyiből éppencsakhogy megéltem. Itt a legkisebb hibáért a földig aláztak, egész napos, folyamatos munka után is úgy viselkedtek velem, mint egy lusta semmirekellővel, és úgy alapból nem vettek emberszámba. Minden bőrt lehúztak rólam, mint munkaerőről, és mint emberről.
Azóta lett már "rendes" munkám, ahol a felelősség is nagyobb, de sosem hajtanak annyira, mint a szart se fizető munkákban. Itt naponta pár órát kell csak dolgoznom (még ha akarnék se tudnék többet, mert egész egyszerűen gyorsan teljesítem a napi feladatokat) aztán jóformán szét unom magam. Ha meg el is szúrok valamit, akkor nagyrészt elviccelik a dolgot; nincs nagy következménye.
A fizetésed nem azt mutatja hogy milyen a munka nehézsége, hanem hogy mennyire fognak az adott helyen emberszámba venni. Legalább is én így vettem észre.
"Ha egy munkáltató mégis elvárja tőled, hogy ennyiből megélj,"
Ez teljesen és alapjaiban hibás megközelítés.
A munkáltató nem vár el semmit.
Ő meghirdet egy állást ad rá egy bért és nézi lesz-e embere ennyiért.
Ha nem lesz, emel.
Ha lesz (és lesz!!) nem emel hiszen minek is emelne, így is van ember...
nem evidens?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!