3 hónapos próbaidőn levő embert egyetlen nap jelentett betegállomány miatt azonnal kirúgtak-vélemények erről?
3 hónapos próbaidőn volt a csóka, melyből már 2,5 lement és egy napot nem hiányzott nem késett.
egyik nap betelefonált hogy lázas beteget jelent, és megy orvoshoz. Teljesen szabályos eljárás. nem igazolatlan távollét lett volna.
A főnök megtudta és azonnal még aznap ment neki a tértivevényes levél-munkaviszony megszüntetve.
Mert beteg mert lenni....
vélemények?
"Az, hogy valaki pontosan jelenik meg a munkahelyén nem erény, hanem alap."
Még akkor is ha lázas beteg, potenciálisan fertőző, és ha bemegy végigfertőzi az egész bandát igaz-e?
Nem igaz, ez csak a durung magyar hozzáállás miatt van így.
Ennek ellenére már nagyon unjuk a kamu írásaidat.
Kérdező! Most azt várod, hogy szidjuk a munkahelyedet? Ne süllyedj le a munkaügyis roll szellemi színvonalára aki azt próbálja érzékeltetni, hogy csak a munkáltató lehet szemét és gonosz a szegény munkavállalóval.
A leépítés valódi oka teljesen más is lehet, amihez neked mint egy mezei munkatársnak semmi közöd.
"szintén kamus táppénz"
De ez nem azt jelenti, hogy MINDEN táppénz kamus!
Ilyet csak a hülye - vagy a lusta, trehány - főnök gondolhat.
Mondjuk ott se jó dolgozni.
Hát, én jártam úgy, hogy próbaidő alatt az első hónap végén kényszerültem táppénzre, mert olyan ízületi gyulladást kaptam az irodai klímától, amit félóránként ki-be kapcsolgattak, hogy alig bírtam mozogni. A munkáltató a MTV szerint köteles biztosítani az egészséget nem veszélyeztető munkakörülményeket. Elküldtek táppénz után, de ha akartam volna ügyet indítani, ők szívják meg valószínűleg, mert egyértelmű volt, hogy a cég hiányosságai miatt betegedtem meg.
Egy másik cégnél elkaptam egy hányós-fosós vírust, már nem próbaidő volt, kórházba kerültem infúzióra és egy nap után hívogattak, hogy mikor megyek dolgozni. Mellesleg nem jártak jól, mert az orvosnál derült ki, hogy nem vagyok biztosítva, úgyhogy fel is mondtam, nem mentem vissza, és még az illetékes hatóságoknál is jeleztem a céggel kapcsolatos problémát, ellenőrzést kaptak, fizethettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!