Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy teheti meg egy cég hogy...

Hogy teheti meg egy cég hogy képzettség hiánya miatt nem vesz fel adott munkakörre de mást meg szintén nulla végzettséggel ugyanarra felvesz?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy munkakörre, noha tudtam nincs végzettségem hozzá. Nem is vettek fel megmondták végzettség nélkül arra a munkakörre nem vehetnek fel. Oké.

Felajánlottak cégen belül egy másik munkakört. Elfogadtam

Most itt dolgozom és azt látom hogy egy tök új embert felvettek az általam megpályázott eredeti munkakörre-szintén nulla végzettséggel. A saját fülemmel hallottam hogy megdumálták hogy bár végzettsége nincs, de idézem „ne féljen valahogy megoldjuk“ és felvették.

Érdekes. Az én esetemben nem oldották meg. Ott annyit mondtak nincs papírom hozzá akkor nem vesznek.

És azért anyagilag meg nagyon nem mindegy

2022. jan. 14. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neki nagyobbak voltak a mellei.
2022. jan. 14. 15:01
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
hát, mindenképpen muszáj nekik, szükségük van emberre; akkor betanítanak, kiképeznek arra valakit. téged ezzel együtt máshova osztottak be, de te is szimpi voltál nekik; őnála meg már úgy voltak, hogy ő is szimpi, elég intelligensnek látszik a feladatra; akkor őt most már fel kéne vinni, mert oda már nagyon kéne ember. Arra szektorra, vagy nem tudom. Munkaterületre. Mert tehát, már emberhiányuk volt nagyon, és egyrejobban szorongató volt. De amúgy tehát kaptál te is állást, lehet, hogy ha fordított sorrendben jelentkeztek arra a pozícióra képzettség nélkül, tehát ő jelizik előbb; akkor ő dolgozna most a te helyeden; és te pedig az ő helyén.
2022. jan. 14. 15:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert ő képes becsókolni magát, nem úgy, mint te, Balu.
2022. jan. 14. 15:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Örülj annak, hogy nem küldtek el, hanem felajánlottak egy másik állást.

Téged is jó munkaerőnek tartottak, ezért kaptál másik beosztást. Aztán az idő megoldja, hogy ki válik be és kinek kell majd mennie.

Még lehet, hogy egy idő után Te fogsz arra a helyre kerülni, ha nem válik be a hölgyike.

2022. jan. 14. 15:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te is tudod, csak ide jöttél a gyakorira sírni.

Jobban eladta magát, szimpatikusabb volt.

2022. jan. 14. 17:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Simán.

Megtehetik, hogy válogatnak. Ha megfelelő végzettséggel rendelkezők pályáznak, közülük, ha meg anélküli jelentkezők vannak, hát onnan választják ki az általuk legalkalmasabbnak tartottat.

Könnyen lehet, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy várjanak egy kellő képesítésű emberre, így ha már egyik jelentkezőnek sincs, felvették, akit jobbnak gondoltak. Attól még, hogy papírja neki sincs, simán lehet több releváns tapasztalata, nyelvtudása, jogosítványa, az eredeti kiírásnak nem megfelelő, de kapcsolódó szakmája, akármi.

2022. jan. 14. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!