Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehetséges munkaszerződésben...

Lehetséges munkaszerződésben rögzíteni, hogy a fizetés kövesse az inflációt, hogy ne veszítsen a reálértékéből?

Figyelt kérdés
Nem jogi szempontból kérdezem, mert kis túlzással gondolom szinte bármit bele lehet írni a munkaszerződésbe, inkább arra lennék kíváncsi, hogy egyrészt munkavállaló részéről mennyire lehet ez reális elvárás és egy átlagos munkáltató vajon mit szólna egy ilyen kéréshez egy olyan embertől akit éppen fel akarnak venni.
2022. jan. 12. 15:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
68%
Határozott szerződést kötsz és hosszabbításnál megfelelő mértékű béremelést kérsz. Megjegyzem, ha ennyire fontosnak tartod az infláció követését, akkor gazdasági erősödés esetén bércsökkentést se felejt el kérni.
2022. jan. 12. 15:50
 2/20 anonim ***** válasza:
84%

"ha ennyire fontosnak tartod az infláció követését, akkor gazdasági erősödés "

Majd ha a KSH által hivatalosan is mért DEFLÁCIÓ lesz, majd akkor. Megegyeztünk?

2022. jan. 12. 16:49
 3/20 anonim ***** válasza:
88%

De addig amíg a KSH is lassan 5-8%-ot mér, addig miről beszélünk?

A valós meg van 30% is.

2022. jan. 12. 16:50
 4/20 anonim ***** válasza:
25%

"ha ennyire fontosnak tartod az infláció követését"

KI nem tartja ezt fontosnak? KI? Az utcán fetrengő részeg hajléktalan akinek amúgy sincs egy petákja se, az nem. Mindenki más igen.

2022. jan. 12. 16:51
 5/20 anonim ***** válasza:
28%
Azért megnézném, hogy ha 20 év múlva gazdasági fellendülés lesz, akkor beéri-e kevesebb fizetéssel a defláció miatt. Ezért írtam, amit írtam.
2022. jan. 12. 16:58
 6/20 anonim ***** válasza:
0%

"Azért megnézném, hogy ha 20 év múlva "

OKÉ!!! 20 év múlva megnézheted!! Addig meg a 20 évig kérem szerződésbe foglaltan az infláció szerinti kötelező béremelést!

Na ? megegyeztünk? AKkor MÁRIS MÁR IDÉN Januárra jössz nekem 5 % emeléssel!! és még az év 90%a hátra van!

Na ? megegyeztünk?

2022. jan. 12. 18:04
 7/20 anonim ***** válasza:
33%

"20 év múlva gazdasági fellendülés lesz"

Miért most mi van, hm madárka? Hát dübörög a gazdaság! Hát kanyarban előzzük Ausztriát! Hát a hanyatló Nyugat hozzánk jár tanulni!! Hát a civilizáció utolsó bástyája leszünk lassan (OV bomlott elméjében....)

Hát nem elég neked ez a fellendülés? Amikor a bandzsahuszár Matolcsy 5% vár cska az első negyedévre?

Hm? neked ez nem elég?

2022. jan. 12. 18:07
 8/20 anonim ***** válasza:
#6 Kicsit gondolkozz. Azzal, hogy belefoglalja a szerződésébe ezt, saját maga alatt vágja a fát. Egyrészt a defláció miatt (ha lesz). Másrészt, az infláció mértéke minimális, sokkal nagyobb fizetésemelést alkudhat ki magának, mint az infláció kompenzált béremelés lenne. Tökösnek kell lenni, nem pedig ilyen marhaságokat belefoglalni a szerződésbe.
2022. jan. 12. 18:15
 9/20 A kérdező kommentje:
#8: Vagy mondhatja azt is a munkaltato, hogy Jo probalkozas es nem emel semmit es 20 ev mulva felvett ember is ugyan azt a fizut fogja kapni mint az aki mar 20 eve ott dolgozik (nem magamrol beszelek, csak sok ilyenrol hallottam mar). Egy gyarban pl. semmit nem ersz azzal, ha tokos vagy. Ettol fuggetlenul legalabb a fizetes realertekenek minimalizalasa nem hiszem, hogy ne jarna mindenkinek.
2022. jan. 12. 18:22
 10/20 anonim ***** válasza:

Akkor el kell menni onnan máshová dolgozni, ahol jobban megbecsülnek. Ennyi. Ha gyártósori munkásról van szó, akkor meg eleve ne is álmodjon róla, hogy ő határozza meg a szerződés paramétereit. Ott két opció van, aláírja vagy nem írja alá.

Egyébként az inflációval növelt béremelés kb. úgy néz ki, hogy pár ezerrel, jobb esetben egy tízessel többet visz haza a munkás. Megéri szerződni erre? Az ég világon semmivel nem lesz vele előrrébb. Normális bért kell kialkudni. Például én gyakornokként annak idején 200-al kezdtem, egy év múlva 350-et adtak, rá 2 évre már 600-at alkudtam ki a tapasztalatommal. Most már közel vagyok a milliós fizetéshez, de nem reális még... Ha inflációval növelték volna a fizetésemet a mai napig valahol 300 környékén kullognék.

2022. jan. 12. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!