Lehetséges munkaszerződésben rögzíteni, hogy a fizetés kövesse az inflációt, hogy ne veszítsen a reálértékéből?
"ha ennyire fontosnak tartod az infláció követését, akkor gazdasági erősödés "
Majd ha a KSH által hivatalosan is mért DEFLÁCIÓ lesz, majd akkor. Megegyeztünk?
De addig amíg a KSH is lassan 5-8%-ot mér, addig miről beszélünk?
A valós meg van 30% is.
"ha ennyire fontosnak tartod az infláció követését"
KI nem tartja ezt fontosnak? KI? Az utcán fetrengő részeg hajléktalan akinek amúgy sincs egy petákja se, az nem. Mindenki más igen.
"Azért megnézném, hogy ha 20 év múlva "
OKÉ!!! 20 év múlva megnézheted!! Addig meg a 20 évig kérem szerződésbe foglaltan az infláció szerinti kötelező béremelést!
Na ? megegyeztünk? AKkor MÁRIS MÁR IDÉN Januárra jössz nekem 5 % emeléssel!! és még az év 90%a hátra van!
Na ? megegyeztünk?
"20 év múlva gazdasági fellendülés lesz"
Miért most mi van, hm madárka? Hát dübörög a gazdaság! Hát kanyarban előzzük Ausztriát! Hát a hanyatló Nyugat hozzánk jár tanulni!! Hát a civilizáció utolsó bástyája leszünk lassan (OV bomlott elméjében....)
Hát nem elég neked ez a fellendülés? Amikor a bandzsahuszár Matolcsy 5% vár cska az első negyedévre?
Hm? neked ez nem elég?
Akkor el kell menni onnan máshová dolgozni, ahol jobban megbecsülnek. Ennyi. Ha gyártósori munkásról van szó, akkor meg eleve ne is álmodjon róla, hogy ő határozza meg a szerződés paramétereit. Ott két opció van, aláírja vagy nem írja alá.
Egyébként az inflációval növelt béremelés kb. úgy néz ki, hogy pár ezerrel, jobb esetben egy tízessel többet visz haza a munkás. Megéri szerződni erre? Az ég világon semmivel nem lesz vele előrrébb. Normális bért kell kialkudni. Például én gyakornokként annak idején 200-al kezdtem, egy év múlva 350-et adtak, rá 2 évre már 600-at alkudtam ki a tapasztalatommal. Most már közel vagyok a milliós fizetéshez, de nem reális még... Ha inflációval növelték volna a fizetésemet a mai napig valahol 300 környékén kullognék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!