Nem “ciki” munkából hazafele is munkásruhába menni?
" De érdekelne ti hogy csinaljatok"
?
Van olyan cég, ahol pl tilos a céges buszon munkaruhában lenni. Szóval gáz.
A BKV utazási feltételeiben benne van például, hogy tilos olyan ruhában utazni, amivel beszennyezheted a járműveket
Én bozonsági őr voltam két évig. Sok kollega már a ruhában jött és ment. Pedig tömegközlekedéssel jártak. Számomra megalázó volt ez a munkakör így át öltöztem mindig. Fene se akarja, hogy az egész város tudja, hogy csak bizti őr ig vittem az életem. Persze ez nem igaz. 😂
De akkor muszáj volt ott dolgoznom kicsit. Az emberek pedig megjegyzik az arcokat.
Szóval én nem venném fel utcára a munkaruhát.
23/f
Egyáltalán nem ciki. Koszos ruhában tömegközlekedni nem illendő, de ettől eltekintve nincs benne semmi.
Párom is melósruhában jár dolgozni (autóval, jó időben bringával).
Én nem jártam benne soha amikor még olyan helyen dolgoztam, mert az egyik helyen szigorúan benti munkaruha volt, tilos volt kivinni az öltözőből, a másik helyen meg nagyon koszos lettem és oda volánbusszal jártam, így mindig átöltöztem és tiszta ruhában szálltam buszra. Azóta meg irodában dolgozok, nincs munkaruha.
De cikinek semmiképp nem ciki.
"Vidéken elek, bicajjal kb negyed óra távolság"
Ebben az esetben nem, de amúgyse "ciki", hanem igénytelenség, bunkóság, vagy a szabályok be nem tartása, lásd fentebb pl BKVs komment.
De szerintem ha kosszal járó munkakörben dolgozol akkor alapnak kéne lenni hogy átöltözöl (kb 2 perc).
Szerintem ez attól is függ, milyen körülmények adottak az átöltözéshez, mennyi cucc lenne, hogyan utazol, mennyire kényelmetlen külön cipeleni, koszos lesz-e a ruha, ha igen, milyen jellegű kosszal stb.
Én pl. egy időben munkába menet már munkaruhában voltam, vittem váltás ruhát, és eljövetel előtt öltöztem át, mert munka közben összekoszolódott. De amúgy, amikor tiszta volt, nem éreztem cikinek abban menni (mondjuk nem volt rajta céges logó se semmi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!