Normális az ha valaki válogat hogy milyen munkát akar elvállalni?
Mondom vitathatatlan a kérdés! Nem tudom mit nem lehet ezen érteni.
Nem azért vitathatatlan mert én mondtam, hanem azért, mert így van.
Van ilyen is, el kell fogadni. És ha legalább csak egy kijelentésként hangzott volna el, és nem lenne levezetve hogy miért, akkor még lenne helye az ellenvetésnek, de van egy rossz hírem. Le lett vezetve, ráadásul elég vitathatatlanul.
A kapitalizmus meg a kommunizmus kicsit mást jelent, de ezt nem fogjuk itt most megvitatni, mert egyrészt ez nem politikai (és pláne nem ideológiai kérdés), másrészt ahogy elnézem a kategóriát, nem a politikai kategóriában van a kérdés.
Hát figyelj, ez attól függ, hogy az éhenhalás szélén áll-e vagy anyagilag még támogatják vagy épp van munkája, amiből kijön a két hónap között.
Egyetem után mindenféle állásinterjúra mentem, nem érdekelt mi az csak legyen pénzem és rögtön el is kezdtem dolgozni az első helyen ahova felvettek. Utána meg elkezdtem átgondolni, hogy mivel szeretnék foglalkozni és az alapján válogattam a munkahelyek között és így mentem át máshova.
Nekem amúgy volt ismerősöm akinek beküldtem az önéletrajzát és behívták interjúra, felvették, jelezte, hogy szeretne ott dolgozni, hívták szerződést aláírni, oda már nem ment el. A főnök utána odajött hozzám és kérdezte tőlem hogy ez mégis mi volt de igazából a jelentkező döntése hogy akar e ott dolgozni és ugyanúgy ők is kirúghatták volna akármikor a próbaidő alatt, ahogy ő is felmondhatott volna akármikor, így csak időt spórolt meg.
Én is válogatok. Nem fogok szar helyen dolgozni, mert a stresszre rámegy az egészségem és a teljes életem fölöslegesen. Persze lenne olyan élethelyzet, amiben nem válogatnék, de jelenleg messze vagyunk attól. 4 évet voltam egy helyen, utána 2 helyen is felmondtam próbaidőben. Most újra több ideje vagyok egy helyen és maradni tervezek, mert itt szeretem a munkám.
Miért végezzek rossz munkát, ha végezhetek jót is? Miért szívjak egész nap, ha érezhetem magam jól is? Értem, hogy a munka nem nyaralás és nem szabadidős tevékenység, de miért vonszoljam magam depisen minden reggel, ha mehetek szenvedés nélkül is?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!