Kirúghatnak a munkahelyemről, ha nem tudok mivel bejárni, mert balesetben (vadkár) összetört az autóm, és újat egyenlőre nem tudok venni?
6 hónapja dolgozok a munkahelyen, a 6 hónap alatt amennyit félre tudtam tenni, abból végtörlesztettem a diákhitelemet, pont a baleset hónapjában.
A nap amikor a baleset történt nem hazafele mentem, hanem le kellett volna adnom a cég kérésére egy másik városban adományt az állatmenhelyen, viszont arra fele egy erdőn keresztül kell menni, és sajnos egy szarvas telibetalálta a kocsim, nekem szerencsére semmi komolyabb bajom nem lett, bár még január 10-ig táppénzen vagyok, viszont az autó totálkáros.
A bejárás az átszállások miatt 1 óra 50 perc lenne, más nem jár erről a környékről dolgozni, kölcsön autó nem áll rendelkezésre, Home Office lehetőséget pedig nem biztosítanak.
Kirúghatnak ezért, ha nem tudom biztosítani a bejárásomat a munkahelyre?
16 éve (tizenhat!!!) napi 2x 1,5 órát utazom 2x 3 = 6 átszállással és ki se mozdulok Pestről.
16 éve!! És lám itt vagyok.
Igen.
Egyébként egy használt autó ma már nem kerül milliókba, nem tudom, mennyit keresel, de talán 1-2 hónapig kibírható a bejárás, utána meg veszel magadnak valami tragacsot. Igen, nem kell ide menő kocsi, a lényeg, hogy A pontból B-be elvigyen. Aztán ha ez megvan, akkor ha gondolod, gyűjthetsz jobb autóra.
Meg talán a biztosító is fizet, nem tudom, mi a jelenlegi joggyakorlat vadkár esetén.
A munkaadónak semmi köze hozzá, hogy te hogy oldod meg a munkahelyre való eljutást. Természetesen lehet jó fej, meg méltányos, de nem kötelessége, hogy az legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!