Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúghatnak a munkahelyemről,...

Kirúghatnak a munkahelyemről, ha nem tudok mivel bejárni, mert balesetben (vadkár) összetört az autóm, és újat egyenlőre nem tudok venni?

Figyelt kérdés

6 hónapja dolgozok a munkahelyen, a 6 hónap alatt amennyit félre tudtam tenni, abból végtörlesztettem a diákhitelemet, pont a baleset hónapjában.

A nap amikor a baleset történt nem hazafele mentem, hanem le kellett volna adnom a cég kérésére egy másik városban adományt az állatmenhelyen, viszont arra fele egy erdőn keresztül kell menni, és sajnos egy szarvas telibetalálta a kocsim, nekem szerencsére semmi komolyabb bajom nem lett, bár még január 10-ig táppénzen vagyok, viszont az autó totálkáros.

A bejárás az átszállások miatt 1 óra 50 perc lenne, más nem jár erről a környékről dolgozni, kölcsön autó nem áll rendelkezésre, Home Office lehetőséget pedig nem biztosítanak.

Kirúghatnak ezért, ha nem tudom biztosítani a bejárásomat a munkahelyre?

2021. dec. 28. 17:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%

16 éve (tizenhat!!!) napi 2x 1,5 órát utazom 2x 3 = 6 átszállással és ki se mozdulok Pestről.

16 éve!! És lám itt vagyok.

2021. dec. 28. 18:25
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Hozzá tenném, hogy mivel a munkahelyed kérését teljesítetted éppen, ez tulajdonképpen üzemi baleset volt. Érdeklődd meg a munkahelyeden, van-e lehetőséged valamilyen mértékű kompenzációra. Hátha a kár egy részét megtérítik, elvégre ok küldtek oda.
2021. dec. 28. 19:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Egyébként egy használt autó ma már nem kerül milliókba, nem tudom, mennyit keresel, de talán 1-2 hónapig kibírható a bejárás, utána meg veszel magadnak valami tragacsot. Igen, nem kell ide menő kocsi, a lényeg, hogy A pontból B-be elvigyen. Aztán ha ez megvan, akkor ha gondolod, gyűjthetsz jobb autóra.

Meg talán a biztosító is fizet, nem tudom, mi a jelenlegi joggyakorlat vadkár esetén.

A munkaadónak semmi köze hozzá, hogy te hogy oldod meg a munkahelyre való eljutást. Természetesen lehet jó fej, meg méltányos, de nem kötelessége, hogy az legyen.

2021. dec. 28. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!