Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az emberek miért maradnak...

Az emberek miért maradnak rossz munkahelyen?

Figyelt kérdés

Egy járási hivatalban dolgoztam. Két diplomával, 9 éves jogviszonnyal 215 ezer Ft volt a nettóm. A járási vezető mint politikai vezető terrort tartott, ezt csináljam, azt csináljam stb. (egy nappal kevesebb szabim volt mint ha Mt. szerint dolgoztam volna)

Teljesen azt éreztem hogy az állam rabszolgái vagyunk, nyilván Facebookra semmi olyat nem posztolhattam stb, oltás is kötelező lett.

Elegem lett és munkát kerestem és sokkal jobbat találtam, dolgozni kell persze de úgy érzem megbecsülnek..

Többi régi kollégám meg továbbra is ott sír..

2021. dec. 23. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert sokan úgy gondolják hogy jobb a biztos szar, mint a bizonytalan jó.
2021. dec. 23. 14:37
 2/8 anonim ***** válasza:
43%

Aki megcsinált két diplomát az nem lehet olyan buta hogy rájöjjön, itt nincs élet, a cigányok meg néhány magyarnak felsőfokú végzettséggel, diplomával 500-700 ezres jövedelmekkel nyilván jó, őket nem nyomja a magas áfa, és árak.

Soha nem fogom megérteni az olyanokat akik már tanultak annyit, vagy szeretnek is tanulni, hogy egy tetves nyelvtudást ne szerezzenek meg középfokon, és azzal irány kintre dolgozni, valamit. Azért mindegy hogy mit, mert wc-t takarítani, vagy állandó éjszakásban, vagonokat takarítani már nem fogsz, de könnyű értelmesebb munkák is vannak és nettóba kapsz érte 600at is akár.

Neked megérte hajtani így visszagondolva, ennek a tetves országnak, kormánynak? 215e ft a köszönet.

Menni kell kifele, anyuékhoz havonta hazajöhetsz, mi tart vissza? Én ezt már beláttam akkor mikor a fidesz újabb 4 évre visszaült a helyére... Egyedülállóként áll rajtam a pénz, és szerintem már csak akkor mennék vissza ha elkezdenének javulni a mutatók, ja hogy addigra leszek 50 éves, most vagyok 29 :D

2021. dec. 23. 14:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolják, hogy máshova nem vennék fel őket.

Nem ismered anyagi helyzetüket se, lehet nem engedhetnek meg maguknak egy hónap bérkiesést sem. Ha a főnök megtudja, hogy melót keresnek, márpedig megtudja, mert állandóan megy a pletyka egy rakás nő között, akkor megy a vegzálás.

2021. dec. 23. 16:26
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Sok ember szeret forogni a langyos kakiban, legalább van beszedtamajuk.

Én nem szeretem az ilyen akaratgyenge embereket. Egészségügyben jó pár ilyen. Folyton pazaszkodik, lenne esélye váltani, de nem vált, mert jobb panaszkodni és nyafogni.

2021. dec. 23. 18:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem minden esetben tudhatni, milyen hátránnya küzd az az adott személy (pl.: eü.-dolgok), ami befolyásolják, hogy tud-e lépni, vagy nem. Nem mindenki marad jókedvében ott, ahol marad...
2021. dec. 23. 21:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert ahhoz hogy váltson az ember kell tenni valamit,van kockázata ha esetleg nem jön be próbaidő,ilyen fizetésből valószínűleg kevés tartalékuk van ami nem segít.De leginkább az hogy ahhoz csinálni kéne valamit hogy jobb legyen ami jóval nehezebb mint óránként benyögni hogy jajj de szar aztán ugyanúgy csinálni.
2021. dec. 23. 22:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Először még tapasztalatlan voltam a munkahelyemen. Azt hittem normálisabb lesz a felettesem de 1 hónappal a próbaidő lejárta után teljes uralkodó ordibálós parancsolgató szemétbe ment át. Mondom jó mondja a magáét ha jobban csinálom hát ha leáll. Nem állt le és be sokaltam vissza szóltam neki amióta még szemeteb próbál lenni és elhatároztam, hogy ha megvan az egy év távozok a cégtől.

Ami visszatartott, hogy ha ő nem lenne ilyen a munka elviselhető lenne az összes többi ott dolgozó meg irtó kedves és rendes ember.

A másik okom amit mindenki más ír. Csak azt hallom itt is és kint is, hogy jaj csak rosszabb lehet, jaj ne csináld mert nem éri meg, jaj de azt nem értheted.

Sokáig ez a felfogás befolyásolt és én is letudtam magamról, hogy "jól van ez így, legalább a fizetés magas" de már olyan szinten az őrület határán vagyok idegileg és minden nap úgy térek haza mint aki az ágyat várja de az se nyugtató mert hajnalok hajnalán kelhetek és mehetek vissza a terrorházba, hogy egy hozzám képest alulképzett intelligenciába lemaradt korombeli ugráltasson és végezze azt a munkát rosszul amit én tanultam évekig, hogy ez biztat arra, hogy lépjek. Ha ezt elfogadom ha beletörődőm csak leépülök és sosem fogom elérni a céljaim. Nem szabad hallgatni azokra akik visszatartanak és merni kell néha kockáztatni de magyar mentalitás a negativitás sajnos...

2021. dec. 24. 19:25
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy vagyok vele, hogy ha azt érzed, hogy terror az egész, és utálsz felkelni reggel, mert oda kell menni, akkor onnan lépni kell. Teljesen mindegy a fizetés, az is, hogy bizonytalan a jövő, de nap mint nap szenvedni nem éri meg, az egészségre is rámehet. Ha valaki ezt érzi, szerintem lépjen, előbb-utóbb úgyis be fog telni a pohár, és ilyenkor hiába minden érv...
2021. dec. 27. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!